Nationell samordnare för särskilt pedagogiskt stöd

1. Du är här:
  3. Stockholms universitet
  4. Samverkan
  5. Nätverk
  6. Nationell samordnare för särskilt pedagogiskt stöd

Nationella medel för särskilt pedagogiskt stöd

Stockholms universitet har ett särskilt åtagande som omfattar att årligen fördela ett extra "högskolegemensamt" anslag mellan universitet och högskolor, så kallade riktade nationella medel. Medlen används till att delvis täcka kostnader för särskilt (personellt) pedagogiskt stöd till studenter för att undanröja eller överbrygga funktionshinder i studiesituationen.

Fält med vallmo Foto: Mostphotos

Samverkan en förutsättning

En förutsättning för att Stockholms universitet ska kunna genomföra åtagandet är naturligtvis samverkan med övriga universitet och högskolor, andra myndigheter och organisationer på området.

Två svalor på en telefonledning Foto: Mostphotos

Mer i detalj om åtagandet

Stockholms universitet samlar årligen in uppgifter om övriga lärosätens kostnader för särskilt pedagogiskt stöd till studenter med funktionshinder i studiesituationen. Samtidigt inhämtas uppgifter om antalet kända studenter.

Blåklint i närbild Foto: Mostphotos

Samordnarnätverket

Vid alla universitet och högskolor finns det särskilda kontaktpersoner och samordnare av pedagogiskt stöd för studenter som möter eller upplever funktionshinder i studiesituationen.

Ekollon och eklöv Foto: Mostphotos

Myndigheten för tillgängliga medier (MTM) och Legimus

MTM har som uppdrag att informera och sprida kunskap om talböcker, punktskrift, lättläst litteratur och nyheter, taltidningar och läsnedsättning.

Samordnare, nationella medel för särskilt pedagogiskt stöd

Monica Svalfors
E-post: monica.svalfors@su.se