Korta vägen

Korta vägen - en utbildning för utländska akademiker

Karriärvägledning och praktik kortar vägen till jobb

Korta vägen är en arbetsmarknadsutbildning som riktar sig till akademiker med utländsk bakgrund. Syftet är att tillvarata kompetenser och korta vägen till den svenska arbetsmarknaden. Utbildningen är ett samarbete mellan Stockholms universitet och Arbetsförmedlingen.

  • Teknikvägen - mentorskapsprogram för nyanlända ingenjörer 2016-01-19 Teknikvägen startar i mars 2016 med tre gemensamma träffar. Mentorskapsplattformen är ett samarbete mellan Korta vägen vid Stockholms universitet och Sveriges Ingenjörer.
  • Oussema Ben Hamoud, verksamhetsutvecklare på SJ Produktionsplanering. Korta vägen i Almedalen: Oussema fick drömjobbet efter ett år 2015-12-04 För femton månader sedan kom Oussema Ben Hamouda till Sverige. Han kunde ingen svenska alls. I dag arbetar han som verksamhetsutvecklare på SJ - på svenska. Men han är ett undantag, i snitt tar det sju år för en utländsk akademiker att få rätt jobb. Ämnet är i fokus på ett av universitetets seminarier i Almedalen.
  • ”Sverige tillsammans” – Korta vägen gott exempel 2015-10-13 Arbetsmarknadsutbildningen Korta vägen vid Stockholms universitet var ett av de goda exempel som lyftes fram av regeringen under den nationella samlingen ”Sverige tillsammans”.
  • Korta vägens karrärvägledare och arbetsmarknadskoordinatorer redo att ta emot deltagarna. Projektledaren Lovisa Fältskog Johansson längst fram i mitten. Foto: Karin Tjulin. Mångfald när Korta vägen startar igen 2015-08-18 Den 17 augusti välkomnade arbetsmarknadsutbildningen Korta vägen 62 nya deltagare till Stockholms universitet. De kommer från hela världen, har akademisk utbildning och de flesta är nyanlända. Under 26 veckor får de utbildning och träning för att lättare kunna etablera sig på den svenska arbetsmarknaden.
  • På bilden syns Angela tillsammans med Jonas Venge, Investigator Site Development Lead Pfizer AB och Mikael Holst, Regional Clinical Development Director. Angela fick anställning på Pfizer 2015-07-07 Korta vägens deltagare Angela Strambi, kemist från Italien, har sedan en tid tillbaka fått en anställning på sin praktikplats, Pfizer Onkologi, genom Proffice, Dfind Science & Engineering.

Kontakt

Korta vägen

Projektledare: Lovisa Fältskog Johansson
Bitr. projektledare: Kiram Sundblad
Projektadministratör: Lini Olofsson

Du når enklast Korta vägen via e-post: kortavagen@su.se

Teknikvägen

Anna Senften, projektledare
Kiram Sundblad, projektledare