Institutionen för svenska och flerspråkighet

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Institutionen för svenska och flerspråkighet
Studenter på mässa

Saco studentmässa för gymnasister den 29/11–1/12

Saco studentmässa är en av de viktigaste mötesplatserna för gymnasister som vill veta mer om högre studier. Våra studievägledare i Svenska/Nordiska språk och Tolkning/Översättning för grundnivå och avancerad nivå kommer att vara där under fredagen.

Ledig anställning: Utbildningskoordinator för tolkutbildningar. Sök senast 11/12

Anställningen som utbildningskoordinator för tolkutbildningarna innefattar arbete med administration av tolkutbildningarna (mellan talade språk) på grundnivå och avancerad nivå tillsammans med övrig administrativ personal i en dynamisk, mångkulturell och starkt växande miljö.

Maria Lim Falk. Foto: Privat

Försvarets tolkskola förebilden när elever lär sig svenska på nolltid

En intensiv träning på ord och uttal samt mycket läsning av skönlitteratur. Det är fundamentet i satsningen på intensivsvenska för nyanlända. Projektet har inspirerats av Försvarets tolkskola där eleverna testas på 250 nya ord i veckan. På denna utbildning är målet 100 ord i veckan.

Bokomslag: En person borstar tänderna med en trasa. På tröjan står det SNUSK.

Ny doktorsavhandling: Annan-orientering i masskommunicerande brevtexter: en tentativ modell

Johanna Ledin har disputerat vid Örebro universitet på sin avhandling "Annan-orientering i masskommunicerande brevtexter: en tentativ modell". Johanna är examinerad språkkonsult i svenska och lärare vid Institutionen för svenska och flerspråkighet, Stockholms universitet. Hon arbetar också som språkhandläggare på Svenska Akademien.