Svenska som främmande språk

 1. Du är här:
 2. Start
 3. Institutionen för svenska och flerspråkighet
 4. Svenska som främmande språk
 Studenter på Söder och i Studenthuset. Foto: Eva Dalin och Niklas Björling

  Svenska som främmande språk

  Svenska som främmande språk är behörighetsgivande kurser i svenska. Kurserna är avsedda för dig som har en fullständig utländsk gymnasieutbildning och förkunskaper i svenska motsvarande en termins heltidsstudier.

  Vi ger utbildningen på två nivåer, som förbereder dig för akademiska studier på svenska:

  Folder Svenska som främmande språk (525 Kb)

  Jeanna Wennerberg Vendela Blomström

  Behörighet i svenska – och sen då?

  Inom ämnet Svenska som främmande språk har man gjort en undersökning om vad tidigare studenter på Behörighetsgivande kurs i svenska har valt att ägna sig åt efter avslutad kurs och om de anser att kursen har varit till nytta för dem i fortsatta studier och/eller i arbetslivet. De som gjort undersökningen är lärarna och tillika kursföreståndare Vendela Blomström och studierektor Jeanna Wennerberg.

  Utbyte i Milano. Vendela Blomström, Anna Brännström, Jeanna Wennerberg

  Lärarutbyte: ”Fler måste utnyttja chansen!”

  En vecka som utbyteslärare i Milano gav Jeanna Wennerberg och Vendela Blomström inspiration och viktiga erfarenheter. Idén föddes hos dem vid en konferens 2011 om svenska som redskap för akademiska studier, där några av de andra deltagarna var från universitetet i Milano. Hur skulle det vara att prova på att undervisa i Italien och lära sig av undervisningsmetoderna där? Och borde det inte ge mer om vi åker dit tillsammans?

  Språkstudions

  Tandem

  Två studenter samtalar

  Lär dig ett annat språk och lär ut ditt modersmål.

  Studieinformation

  Här hittar du information som rör studier hos oss på Institutionen för svenska och flerspråkighet, oavsett om du precis har börjat studera hos oss, eller om du har läst flera terminer, och oavsett vad du studerar.

  Student som har läst Svenska som främmande språk

  "Jag fick lära mig mycket grammatik och ordkunskap, som jag behövde. Sedan kom jag in på jursitlinjen och nu är jag färdig jur.kand., och  lever och verkar i Sverige och på svenska."

   

  Gentiana Dedaj

  Gentiana: Jurist från Albanien som lärde sig svenska snabbt

  Gentiana Dedaj, född 1983, är utbildad jurist och har tidigare arbetat som jurist och översättare i Albanien. Hon har varit i Sverige sedan mitten av 2009 och kom hit för att gå ett magisterprogram inom juridik, och behövde lära sig svenska.

  Svenska som främmande språk ULV
  Swedish for international students
  Swedish languge courses for international employees
  Tisus

  Sök utbildning hos Svefler

  Till utbildningskatalogen

  institutionens

  Lediga studieplatser