Utbildning

Svenska är så mycket mer än svenska

Det finns många skäl att läsa svenska och därför erbjuder vi många olika slags kurser på olika nivåer inom områdena svenska, svenska som andraspråk och nordiska språk. Vi ger utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå. Vi ger även behörighetsgivande kurser i svenska som främmande språk.

Hur är det att plugga vid Stockholms universitet, egentligen?

Hur är det att plugga vid Stockholms universitet, egentligen?

Videoklipp med studenter som berättar om sina studier och sitt liv som student.

Såg du annonsen i Svenskläraren? Läs en kvällskurs hos oss i höst! Foto: Niklas Björling

Såg du annonsen i Svenskläraren? Läs en kvällskurs hos oss i höst!

Arbetslivsinriktad språkundervisning, Skrivande i yrkeslivet 1, Innovativt (f.d. Kreativt) skrivande i yrkeslivet, Praktisk retorik. Sök senast 18 april. Webbanmälan öppnar 15 mars.

Annons

Såg du annonsen i Svenskläraren? Akademiska studier för dina elever i svenska som andraspråk

Akademisk svenska för andraspråkstalare och Svenska som främmande språk, förberedande kurs. Sök senast 18 april. Webbanmälan öppnar 15 mars.

Hur gör man då, när man ska börja plugga?

Fem ansikten på studenter

Vad behöver man tänka på när man ska börja plugga – eller fortsätta? Hur söker man, när får man veta om man är antagen, finns det reservplatser, finns det datorplatser på universitetet, vad är studentkonto, kan man få hjälp om man har dyslexi, hur söker man efter litteratur hos biblioteket ... osv.???

Studenter vid datorer

Studieinformation

Här hittar du information som rör studier hos oss på Institutionen för svenska och flerspråkighet, oavsett om du precis har börjat studera hos oss, eller om du har läst flera terminer.

Modell över molekyler/nätverk

Externa databaser, föreningar & nätverk

Här har vi samlat länkar till intressanta webbplatser som har med språk att göra på olika sätt, och som ofta är kopplade till vår verksamhet här på Institutionen för svenska och flerspråkighet.

Boktrave

Har du frågor om det svenska språket? Litteraturtips

Här samlar vi tips på litteratur för dig som vill läsa språkvetenskaplig litteratur inför fördjupningsuppgifter, föredrag, självständiga arbeten eller av rent intresse – oavsett om du är student på universitetet, elev på grund- eller gymnasieskolan eller allmänt intresserad. De böcker och artiklar vi nämner kan ibland kräva uppmärksam läsning och är inte alltid så lätta, men inte omöjliga, att ta sig igenom.