Jag studerar socialantropologi vid Socialantropologiska institutionen.

 

FRÅGOR OCH SVAR:

 

 

ÄR KANDIDATPROGRAMMET I SOCIALANTROPOLOGI NÅGOT FÖR MIG?

Fråga: Hej Jonas! Är detta program för mig? Frågeställningar som intresserar mig är: Vad karaktäriserar barnfria kvinnor? Hur kommer AI påverka klassamhället i världen? Hur kommer begreppet livskvalitet förändras de kommande 10 åren i Sverige? Tack! /Eva

Svar: Hej Eva! Som student på kandidatprogrammet i socialantropologi kommer du att få en hel verktygslåda för att undersöka en bred variation av sociala fenomen. I detta inkluderas absolut teknologi, klass och genus. Jag tänker dock att antropologer sällan ägnar sig åt utredningar rörande "vad som komma skall." I relation till ditt intresseområde om livskvalitet skulle en socialantropolog kanske inte fråga sig "hur begreppet kommer att förändras", utan snarare vad livskvalitet innebär för en specifik grupp människor, hur de relaterar till det, och hur eller/och varför dessa individer uppfattar att de håller på att förändras. 

Om du vill veta mer om vilka kurser som ges inom programmet, och få en inblick i kurslitteraturen, så rekommenderar jag att du går in på socant.su.se Hoppas detta var till hjälp, annars tveka inte att fråga mer! Vänliga hälsningar, Jonas.

__________________________________________________________________