IT-nyheter

Sommartider Helpdesk och datorsalar

Datorsal Lantis har begränsade öppettider under sommaren. Datorsal A5 är öppen som vanligt.

Mondo stängt för underhåll 28-29 juni

Mondo är stängt för underhåll 28-29 juni. Under denna tid kan du inte komma åt Mondo alls.

Nätbedragare provar nya metoder

Just nu florerar ett bluffmejl som ser ut att ha PostNord som avsändare. Klicka aldrig på länkar i e-postmeddelanden med tvivelaktigt utseende, dina filer kan kapas så du inte kan komma åt dem.

Självserviceportal hjälper studenter med IT-frågor

Nu kan du få svar på IT-frågor dygnet runt! I självserviceportalen hittar du svar på vanliga frågor, guider och instruktionsfilmer för olika IT-system och programvaror.

Universitetet – en attraktiv arbetsplats för IT-akademiker

I en undersökning om var IT-akademiker helst vill arbeta hamnade Stockholms universitet på fjärde plats bland de statliga myndigheterna, före både Skatteverket och Uppsala universitet.

Du använder väl eduroam när du surfar trådlöst?

Med det trådlösa nätverket eduroam kan du surfa på nätet på Stockholms universitet, såväl som på universitet ute i världen med hjälp av ditt universitetskonto. Det fungerar även på flygplatser, tågstationer och i hamnar i hela Sverige, och är det trådlösa nätverk som IT-avdelningen rekommenderar.

MATLAB är nu tillgängligt för studenter

Nu kan alla studenter få tillgång till beräkningsprogrammet MATLAB utan kostnad. Här finns all information du behöver för att komma igång med MATLAB.

Alla studenter erbjuds Office 365

Alla aktiva studenter erbjuds nu Office 365 kostnadsfritt. I tjänsten ingår bland annat e-post via Outlook/Exchange, dokumentlagring i molnet (OneDrive) samt tillgång till Officepaketet.

Avvecklingen av e-post för studenter fortsätter

E-post som skickas från universitetet till studenter och alumner kommer från och med den 31 januari att skickas till studenter och alumners privata e-postkonton, pga att e-posttjänsten för studenter avvecklas. Alla studenter måste därför omdirigera sin e-post till sin privata adress för att inte missa viktig information.

Ny global IT-sårbarhet kan användas för att avlyssna webbtrafik

En ny allvarlig global sårbarhet har upptäckts. IT-avdelningen vidtar nödvändiga åtgärder för universitetets centrala system, men institutioner som har egna servrar/system måste själva se över dessa. Som vanlig användare bör du se till att alltid hålla din dator uppdaterad.

Surfa trådlöst nästan överallt med eduroam

Med det trådlösa nätverket eduroam kan du förutom på universitetet, surfa trådlöst på en mängd andra ställen över hela Sverige och t o m ute i världen med ditt vanliga lösenord.

Digital tentamen och tentamenssalar

Projektet Digital tentamen & tentamenssalar arbetar med att ta fram en ny tentamenstjänst som bland annat omfattar IT-stöd för att kunna genomföra tentamen digitalt samt en tillhörande organisation med tentamensvakter.

Universitetskortet

Ny student? Här hittar du information om IT för studenter!

Som ny student är det mycket att tänka på. För att du inte ska behöva leta efter informaton om IT så har vi samlat användbara länkar här.

Nya Aktivera är här

Via webbflödet "Aktivera" kan studenter aktivera universitetskonto och beställa universitetskort när som helst. Lagom till vårterminen lanseras den nya och förbättrade versionen av "Aktivera".

Universitetet blir miljövänligare

Universitetet strävar efter att bli mer miljövänligt. Nu tas nästa steg genom en policy för Grön IT. Policyn är ett led i universitetets kommande miljöcertifiering.

Kontakta Helpdesk

Serviceportalen
Telefon: 08-16 1999
Telefontider:

• vardagar sommartid kl 8.00-16.00 (1 maj - 15 september)
  • vardagar vintertid kl 8-16.40 (16 september - 30 april)
Mitt universitet
su.se/serviceportalen