eduroam är ett samarbete mellan högskolor och universitet över hela världen för att underlätta nyttjandet av varandras trådlösa nätverk. Det betyder att du kan ansluta dig till trådlöst nät via eduroam genom att logga in med ditt vanliga universitetskonto även när du besöker andra högskolor, både i Stockholm och ute i världen. Har du konfigurerat eduroam så att det fungerar på Stockholms universitets campus behöver du inte göra någonting, det är bara att surfa på. Förutom internationella lärosäten fungerar eduroam även  på biblioteken i Stockholm samt på tågstationer, flygplatser och hamnar i hela Sverige. Det senare genom ett samarbete mellan eduroam och The Cloud. eduroam erbjuder säker och kostnadsfri internetaccess för både medarbetare och studenter och är det trådlösa nätverk som IT-avdelningen rekommenderar.

varvilldusurfa var en tävling som anordnardes för högskolestudenter i Sverige. Sunet och The Cloud i samarbete med SFS - Sveriges Förenade Studentkårer stod för tävlingen. Bilder som taggas med #varvilldusurfa på Instagram deltog i tävlingen. Syftet med tävlingen var att berätta för fler studenter om eduroam. Titta på vinnarbidraget samt de spännande andra bidragen på http://varvilldusurfa.se/

Gör såhär för att ansluta dig till eduroam