Seminarier och föreläsningar

Seminarier, föreläsningar och skrivgrupper på Studie- och språkverkstaden

Vi ger seminarier och föreläsningar i att skriva akademiskt, studiestrategier, att bli en bättre talare, i svenska som andraspråk och om appar, datorprogram och tillägg som underlättar dina studier. Vi anordnar också skrivgrupper. Det kostar inget att delta. Nedan kan du läsa mer om våra evenemang.

Studenter på föreläsning

Akademiskt skrivande

Våra föreläsningar och seminarier i akademiskt skrivande riktar sig till dig som vill  lära dig hur du skriver hemtentor, salstentor eller uppsats eller vill hitta den akademiska stilen. Vi har också skrivgrupper där du får tid till eget skrivande och kan bolla dina tankar med andra skribenter.

Tre studenter framför datorskärm

Digitala studieverktyg

Våra föreläsningar om digitala studieverktyg riktar sig till dig som är intresserad av att få matnyttiga tips på appar, programvaror till datorer samt tillägg till webbläsare som du kan använda i dina studier.

Talare vid talarstol

Bli en bättre talare

Behöver du öva på att våga tala i akademiska sammanhang? Vi erbjuder föreläsningar och seminarium där du lär dig mer om retorikens redskap och får öva på att tala i mindre grupp.

Fyra studenter gör grupparbete

Funka på Studie- och språkverkstaden

Funka på Studie- och språkverkstaden är ett seminarieprogram avsett för dig som trivs i mindre grupp (5-8 personer), vill ha praktiska råd och träning och eventuellt har en funktionsnedsättning.

Student som läser

Studieteknik

Vill du få ordning på dina studievanor eller förstå och minnas mer av din kurslitteratur? Vi erbjuder exempelvis föreläsningar och seminarier i lässtrategier och studieteknik på universitetet eller hur du kan coacha dig själv framåt när dina studier inte blivit som du tänkt dig.

Student med bok

Svenska som andraspråk

Vill du träna din svenska grammatik eller utöka ditt akademiska ordförråd? Vi erbjuder seminarier för dig med annat modersmål än svenska.

Bibliotekets stöd till dig som ny student
Bibliotekts uppstasstöd
Saknar du något i vårt utbud? Lämna ett förslag!