Mer information om datum, anmälan med mera hittar du i vår evenemangskalender.

 

 

 

 

 

 

 

Föreläsningen Att skriva uppsats

Föreläsningen handlar om vilka krav som ställs på en vetenskaplig uppsats. Vi går också igenom uppsatsens struktur, referatteknik, författarperspektiv samt språk och stil.

Föreläsningen Skriv färdigt din uppsats

Föreläsningen vänder sig specifikt till dig som inte blev klar med din uppsats i tid och som behöver hjälp och stöd för att komma vidare. Vi pratar generellt om hur en uppsats bör se ut och om hur du ska göra för att komma igång och motivera dig själv att bli klar.

Skrivgrupper och Student Writers’ Groups

Skrivgruppen vänder sig till dig som vill ha stöd i att arbeta aktivt med din uppsats. Vi träffas tre (om du skriver på svenska) eller fyra (om du skriver på engelska) gånger. Varje träff inleds med en kort genomgång av ett speciellt tema. Det kan till exempel handla om textgranskning eller skrivprocessen. Därefter får du tid att skriva på din egen text i en lugn miljö där du inte riskerar att bli störd.

Uppsatskväll

På eftermiddagen och kvällen den 25 april öppnar vi Studenthuset på Frescati för alla uppsatsskribenter. Vi erbjuder föredrag, presentationer, snabbhandledningar och mycket annat för att ge dig en skjuts att bli klar.

Handledning för uppsatser som skrivs på svenska eller engelska

Vi ger handledning alla veckans dagar, ca 45 minuter varje gång. Då kan vi hjälpa till med bland annat:

  • Skrivprocessen – Har du svårt att komma igång med att skriva eller kanske kört fast när du är en bit på väg?
  • Planering – Tycker du att det är svårt att planera ditt skrivande eller att se vad du behöver göra härnäst?
  • Feedback på din text – Behöver du hjälp att avgöra om fakta kommer i rätt ordning, om texten känns sammanhängande och om språket fungerar?

Är du osäker på om vi kan hjälpa dig med just det du tycker är svårt? Kontakta oss på sprakverkstaden@su.se eller writingservice@su.se.