Emelie Thorleif läser juridikprogrammet vid Stockholms universitet och är under höstterminen 2012 utbytesstudent på National Taiwan University i Taiwans huvudstad Taipei. Emelie har nu gjort halva tiden av sitt utbyte och hon säger att hon är otroligt glad att hon åkte iväg. Tiden utomlands har gjort att hon hittat en ny glädje i lärandet som hon kände började saknas mot slutet av utbildningen.

 
''Bara få komma iväg och lära på ett helt annorlunda sätt än det man är van vid, ett sätt där man får vara så mycket mer interaktiv och kreativ räcker som energi för att komma tillbaka till Stockholm och skriva mitt examensarbete i vår.''
 
Även om utbytesstudier är ett sätt att förbättra sina språkkunskaper, läsa kurser på ett väl ansett universitet och som samtidigt bättra på sitt CV, var det inte dessa faktorer som styrde då Emelie skulle bestämma sig för vart hon ville åka på utbyte.
 
''För mig handlade det mer om en personlig resa; att utmana sig själv och vilja lära sig mer om sig själv. Ju längre bort ifrån trygga Sverige och den kultur och det språk man är van vid som man åker, desto större utmaning och desto mer att hämta''.
 
Emelies tips till den som funderar på utbyte är att våga utmana sig själv och åka någonstans där man inte har en aning om hur saker och ting kommer att se ut eller fungera.
 
''Sök! Jag har träffat så otroligt många fantastiska människor från världens alla länder och lärt mig så otroligt mycket om andra kulturer och om mig själv!''

 

 
Emilie, 25, läser höstterminen 2012 vid National Taiwan University i Taiwan.
Emilie, 25, läser höstterminen 2012 vid National Taiwan University i Taiwan.