''Att vara här betyder mycket mer personlig utveckling an jag trodde''.

Det säger 23-åriga Hanna Wigren, som är utbytesstudent vid National University of Singapore. På Stockholms universitet läser hon juridik, under terminen i Singapore har hon valt att läsa kurser i mänskliga rättigheter och socialt arbete.
 
- Det är intressant att studera i ett mångkulturellt land. I klassrummet finns alla religioner i världen representerade. Det gör att det blir givande diskussioner. Denna kunskap om religion och politik liksom sociala frågor i andra länder kommer jag ha stor nytta av i mitt arbete som jurist.
 
Hanna säger att studierna är mer krävande än hemma. Hennes studiekompisar pluggar hårt och hon förstår att de har mer press från sina föräldrar än studenter hemma i Sverige. Det är mycket plugg på fritiden men de hinner också med att sitta på caféer, populärt är ett Starbucks mitt inne på universitetsområdet. Där sitter man självklart ute året om eftersom temperaturen för det mesta är runt 30 grader.
 
Varför Singapore?
 
-Alla pratar engelska här, även om det en slags ”singlish”.  Det är en spännande del av världen och man kan lätt resa till länderna häromkring. Tex ligger Indonesien bara 50 minuters båtresa bort.

 

 
Hanna i Singapore
Hanna i Singapore