Tomas tycker att det bästa med att bo i Kina är den asiatiska kulturen, den goda maten och alla trevliga människor.

''Folk är mer öppna här och det gör att man kan vara mer öppen själv. Man gör saker tillsammans mer än man gör hemma, vi går ut och äter varje kväll. Det är billigt och trevligt att äta på de restauranger som bjuds, och det finns en hel del mat att testa och mycket saker att uppleva. Det är kul med asiatisk kultur och asiatisk mat.''

Tomas flickvän, Elisabet, 27, var och hälsade på i två veckor. Hon har tidigare varit på utbytesstudier i Hongkong och nu tyckte hon det var kul att vara tillbaka i Kina.

''Något jag tycker är väldigt härligt är energin här, det händer saker hela tiden.''

Att Tomas är i Beijing nu beror på en mix av tillfälligheter och medveten strategi. Han reste inte efter gymnasiet och ville därför ge sig ut och uppleva världen under studietiden.

''Jag tyckte att Asien verkade spännande och när jag sedan började ta reda på mer information och höra mig för blev jag mer och mer intresserad och övertygad om att jag ville hit. Att det blev just Kina var ett strategiskt val, jag tror att Kina är det bästa landet att åka till om man vill ha mycket möjligheter på arbetsmarknaden sedan, det finns troligen mycket framtida affärsmöjligheter''.

 

 
Tomas (till vänster) i Beijing, Peking University
Tomas (till vänster) i Beijing, Peking University