Milla läser internationella relationer och ekonomisk historia vid Stockholms universitet. Under höstterminen 2012 är hon utbytesstudent vid University of Saskatchewan i Kanada där hon studerar political science, engelsk litteratur och teater studier. Hon valde just Kanada eftersom hon ville ha en ordentlig vinter, vacker natur och stora öppna landskap. Den största fördelen med Saskatoon är att det mesta finns inom gångavstånd, vilket är ovanligt för städer i Nordamerika.  Det är även gott om vackra promenadslingor kring floden och i de många parker som omger staden.

Milla bor i en lägenhet nere i centrum vilket hon tycker känns roligare än- och vilket dessutom är billigare än att bo i student korridor. I Saskatoon studerar studenter från olika delar av Nordamerika och övriga världen vilket bidrar till ett rikt socialt liv trots att det är en liten stad.
- Människorna här är öppna och trevliga och det har varit lätt att skaffa vänner. Jag är jättenöjd med denna erfarenhet så här långt, Saskatoon är en riktigt fin stad och jag är verkligen nöjd med mina studier vid universitetet här.
Milla drogs till just University of Saskatchewan på grund att de hade så bra kurser inom political studies och för att universitetsmiljö verkade vara öppen och mångkulturell.  Hon trivs med att studera på ett lite mindre universitet där det alltid finns studieplatser på det vackra biblioteket och där hon upplever att professorerna har mer tid för eleverna individuellt.
-  Jag känner mig hemma på universitetet och känner att mina professorer är måna om att jag ska trivas och att de har stor kunskap inom sina ämnesområden. Det är ett högt tempo men tycker att jag har vanan inne från Sverige där vi läser en kurs var femte vecka. Studierna är inga problem om vanan finns för att studera, skulle du känna dig överväldigad kan du alltid prata med dina professorer.
Milla rekommenderar varmt andra studenter som vill utomlands att passa på att åka som utbytesstudenter.
-  Det är en otrolig chans att få åka som utbytesstudent oavsett vilket land du väljer och du blir verkligen bortskämd av båda dina universitet med hjälp. Självklart förespråkar jag Saskatoon lite extra eftersom det ligger mig så varmt om hjärtat!

 

 
Milla i Saskatoon, Kanada
Milla i Saskatoon, Kanada