Aktuell information

På denna sida finner du aktuella nyheter för ämnet Japanska vid Stockholms universitet. För information om kursstart och antagning, se fliken "Antagning" i vänstermenyn. För information om våra kurser på grund- och avancerad nivå, se fliken "Våra utbildningar" i vänstermenyn.

Japanese Speech Contest for Students in Sweden

Den femte omgången av "Japanese Speech Contest for Students in Sweden" äger rum på Stockholms universitet lördagen den 9 februari 2019. Sista anmälningsdag är 25 januari 2019.

Testperioder på flera asiatiska e-resurser i Asiaportal

Nu har vi tillgång till testperioder på flera intressanta asiatiska e-resurser i Asiaportal via Stockholms universitetsbibliotek.

World renowned taiko artist Kaoly Asano visited Stockholm University

On November 4 the workshop with the world renowned taiko artist Kaoly Asano was held at the Department of Asian, Middle Eastern and Turkish Studies in collaboration with the Taiko Shin Kai.

Gunnar

Toner från förr och nu: Shakuhachi – den japanska bambuflöjten. Gunnar Linder på Stadsbiblioteket

Gunnar Linder, shakuhachi-solist och fil.dr i japanologi, talar om shakuhachins utveckling från 700-talet till vår tid och spelar ett antal stycken från den klassiska repertoaren på Stadsbiblioteket.

JPEG 150

STINT seminar (in Japanese)

STINT-Funded Short-term Project on Japanese Studies in Sweden, Swedish Studies in Japan: Collaborative research on limits and possibilities of Area Studies in the 21st Century. The seminar is on 12 September and is open to the public, but will be held in Japanese.

JPEG 150

STINT workshop (in Japanese)

STINT-Funded Short-term Project on Japanese Studies in Sweden, Swedish Studies in Japan: Collaborative research on limits and possibilities of Area Studies in the 21st Century, Stockholm Seminar

MA Asian Studies Programme: Master’s Thesis Defenses

Welcome to the Master’s Thesis Defenses in Asian Studies on Monday June 18th in the Asia Library.

Japansk musik i Aulan

Välkommen till en japansk musikstund vid Institutionen för Asien-, Mellanöstern- och Turkietstudier med en kort introduktionsföreläsning av Gunnar Linder.

Bunraki

文楽 – Bunraku

Welcome to a Sweden-Japan the 150th anniversary (of diplomatic relationships) event. A Bunraku performance (traditional marionette theatre).

SJ150

Sverige och Japan firar 150-årsjubileum

Under 2018 firar Sverige och Japan 150-årsjubileum i diplomatiska förbindelser. Detta firande innebär en rad aktiviteter i både Sverige och Japan. Stockholms universitet deltar i flera aktiviteter för att fira detta år i båda länderna.

Japanese Language Proficiency Test (JLPT) in Stockholm

On July 2, 2017 the Japanese Language Proficiency Test (JLPT) was held for the first time in Stockholm.

Schedule for Bachelor's thesis defences Vasa VT 2017

Please see the attached schedule for Bachelor's thesis defenses with candidates from Vasa, Spring 2017.

JBA

Successful Japanese business event at SU

The JBA Corporate Event 2017 was held on 12 May at Stockholm University.

Coffee in Japan

Välbesökt föreläsning om kaffe i Japan

Tisdagen den 7 mars höll Professor Merry White från Boston University en öppen föreläsning om kaffe och kafé-kultur i Japan.

Gunnar Linder tilldelas japanska utrikesministerns utmärkelse

Institutionens universitetslektor i japanska, Gunnar Jinmei Linder, prisas för sina insatser för japansk kultur och dess spridning i Sverige

Mitsuyo Kuwano Lidén disputation

Den 24/9 försvarar Mitsuyo Kuwano Lidén sin avhandling: Deictic Demonstratives in Japanese, Finnish and Swedish: First and Third Language Perspectives

NAJAKS 2016: Conference announcement and call for papers

The 10th conference of the Nordic Association of Japanese and Korean Studies (NAJAKS) will be held in Stockholm, Sweden, on August 17-19, 2016.

Bild på publiken i Aulan

Lyckat besök av manga-artisten est em

Den 22-23 februari besökte den japanska manga-artisten est em (えすとえむ) Stockholm för att visa upp sitt arbete och delta i två publika samtal med professor i Japans språk och kultur, Jaqueline Berndt.

Gruppfoto på deltagare och arrangörer i taltävlingen

Japansk taltävling på Stockholms universitet

Lördagen den 23 januari hade Institutionen för Asien-, Mellanöstern- och Turkietstudier nöjet att för andra året i rad stå som värd för en japansk taltävling för studenter och gymnasieelever.

Studentexpedition Asien-, Mellanöstern- och Turkietstudier:

E-post: exp.asien@su.se

Ordinarie öppettider och telefontider:

Måndag 09.00 - 12.00
Tisdag 13.00 - 14.00
Onsdag 13.00 - 15.00
Torsdag 09.00 - 12.00
Fredag 09.00 - 12.00

Vid möten är studentexpeditionen tillfälligt stängd.

Besöksadress:
Kräftriket 4