Kinesiska

Kinas språk och kultur

欢迎你们来学中文!

Hej och välkommen till oss på kinesiska avdelningen på Institutionen Asien-, Mellanöstern- och Turkietstudier! Vi ser fram emot att Du kommer och läser kinesiska hos oss. Här följer en kort introduktion och i menyraden till vänster hittar du flera flikar med mer praktisk information inför kursstart, om antagningen, kursutbud med mera.

Kina växer på världsmarknaden och har mycket att erbjuda, både ekonomiskt men också kulturellt. ”Mittens rike” eller 中国 som landet heter på kinesiska har på senare år fått en central roll i många globala sammanhang. Med kinesiska i ditt CV blir just Du den som sticker ut ur mängden vid en jobbansökan.

Eftersom intresset för Kina och kinesiska bara växer och växer så gör även vi det, kom och var med oss i växandet och läs någon av våra realia- eller språkkurser. Vi jobbar ständigt med att utveckla kursutbudet för att kunna erbjuda ett variationsrikt och nyttigt innehåll.

Det vi erbjuder är en renodlad språk och kulturutbildning där fokus ligger på att  bli bra på språket och att utveckla en förståelse för kulturen bakom det. Kulturen är en viktig del för att kunna ta till sig språket, förstår du inte hur kulturen fungerar blir det också svårare att ta sig an språket.

Antagning till höstens kurser sker via www.antagning.se. Vid frågor om antagning och kurser är du välkommen att kontakta oss.

Hittar du inte det du letar efter? Eller finns det någon info som du tycker saknas? Maila gärna förslag till johan.fresk@orient.su.se, vi jobbar för att ha en så uppdaterad hemsida som möjligt.

Navigera rätt på sidan

Använd de horisontella flikarna längst upp för information om hela institutionen. Använd de vertikala flikarna på vänster sida för information om specifikt Kinas språk och kulturer.

STUDENTEXPEDITION

Observera att studentexpeditionen är stängd tillsvidare för besök på grund av Covid-19. Välkommen att kontakta oss via telefon eller e-post.

Telefontider:

Måndag 10.00 - 12.00
Onsdag 13.00 - 15.00
Torsdag 10.00 - 12.00


Vid möten är studentexpeditionen tillfälligt stängd.

Studievägledare:
Margarita Shiraishi

Telefon:
08 - 16 10 35

E-mail:
exp.asien@su.se

Postadress:
Studentexpeditionen
Institutionen för Asien-, Mellanöstern- och Turkietstudier
Stockholms universitet
106 91 Stockholm

Besöksadress:
Studentexpeditionen
Institutionen för Asien-, Mellanöstern och Turkietstudier
Kräftriket 4A, Stockholm

Scheman_bla
NCCS
Orange