"Nord- och Sydkorea i bilder" är en föreläsning baserad på bilder och betraktelser från resor i Nordkorea (April 2012) och Sydkorea (April, 2015).

Presentationen berör vanliga uppfattningar, myter och frågeställningar. Via fotografier och film reser vi tillbaka och berättar kring bilderna. Bland annat tar vi upp frågor om resande, vad som är tillåtet att fotografera, hur man kan kommunicera, hur det ser ut i den demilitariserade zonen, vad som finns att äta och handla, och mycket mer.

Vi som föreläser är Maria Langen och Sverre Sverredal. Under och efter våra resor har vi utvecklat ett intresse för människor, vardagsliv och kultur i länderna. Professionellt arbetar vi med bild, kommunikation och digital utveckling. Vi driver det egna företaget Sverredal & Langen AB.Mer information om oss finns på www.svelan.se (på svenska) och www.svelan.com (in English).

Datum: tisdagen den 27 oktober

Tid: 16.00 – 18.00

Språk: svenska

Plats: Sal A, Kräftriket 4A

Arrangör: Sonja Häussler och Gabriel Jonsson, Institutionen för Asien-, Mellanöstern- och Turkietstudier

Children in traditional clothes performing korean games in a leisure park on "the day of the sun".
Children in traditional clothes performing korean games in a leisure park on "the day of the sun". North Korea 2012. Foto: Maria Langen
Young couple, South Korea 2015. Foto: Maria Langen
Young couple, South Korea 2015. Foto: Maria Langen
JSA ROK and UN guards at Panmunjom. Foto: Maria Langen
JSA ROK and UN guards at Panmunjom. Foto: Maria Langen