Webbaserad undervisning under första halvan av hösten

Med anledning av coronapandemin kommer undervisningen vid Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen att vara fortsatt webbaserad till och med första halvan av höstterminen 2021.

Kvinnlig frilansare jobbar hemma. Foto: KASTO80/Mostphotos.
Foto: Mostphotos.

Från 1 juni påbörjas en gradvis öppning av Stockholms universitet gällande undervisning och examination. Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen (BUV) har beslutat att ha fortsatt webbaserad undervisning även under första halvan av höstterminen, fram till den 31 oktober 2021.

Läs mer om Stockholms universitets information och ställningstaganden relaterat till covid-19:
Stockhoms universitets information om covid-19

 

För att kunna delta i den webbaserade undervisningen, som till exempel föreläsningar och seminarier, behöver du installera e-mötestjänsten Zoom på din dator.

Hur du installerar och loggar in i Zoom

Hur du kommer igång och använder Zoom

Information om kursen, instruktioner och tentamensuppgifter får du via lärplattformen Athena

Kom igång med Athena - instruktionsfilm via Serviceportalen

Logga in på Athena

Det kan vara svårt att få studierna att fungera på distans. Studie- och språkverkstaden tipsar om hur du kan hantera situationen:
Råd till dig som pluggar hemma

 

Institutionens lokaler öppnar upp för studenter från och med den 23 augusti. För att komma in i huset krävs en kod som du får om du bokar grupprum eller vill nyttja studieplatser för studier. Koden får du genom att kontakta studentexpeditionen via e-post: studentexpedition@buv.su.se

Mer om hur du bokar grupprum

Från terminstart kommer portkoden att finnas tillgänglig på din kurs Athena-sida.

I korridorer och allmänna studentutrymmen har varannan stol plockats bort och markeringar med avspärrningsband finns uppsatta. Det finns även anvisningar om hur många personer som får vistas i ett rum samtidigt så att det blir möjligt att hålla avstånd. Stationer med handsprit finns utställda i lokalerna och alla lärosalar och mötesrum har tillgång till desinfektion för ytor samt torkpapper. Vi uppmanar alla att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridning.

 

VFU-kurserna vid Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen har genomförts som planerat ute i förskola och fritidshem under våren och så kommer även ske under höstterminen 2021.

Om du har frågor om VFU-kurser på institutionen mejla till: vfu@buv.su.se

Frågor och svar om VFU i coronatider

De allra flesta genomför VFU under pandemin

På denna sida