Om du sitter utanför Stockholms universitets nätverk och googlar fram en artikel, har en referenslista med länkar eller klickar på en länk i Mondo, är det risk att du inte kommer åt materialet i fulltext eftersom bibliotekets e-resurser kräver universitetsinloggning.

Då kan du använda ett tillägg i din webbläsare eller bibliotekets bokmärke SUB Proxy för att se om du har åtkomst och få möjlighet att logga in.

Tillägg i webbläsaren

I Google Chrome och i Firefox kan du installera tillägget EZProxy Redirect.

Följ instruktionerna i din webbläsare för att installera tillägget och ange adressen till Stockholms universitets proxyserver (https://ezp.sub.su.se).

Bibliotekets bokmärke

För att använda bibliotekets bokmärke, dra och släpp SUB Proxy till bokmärkesfältet i din webbläsare, eller högerklicka och spara det som bokmärke.

Om du hellre vill lägga till bokmärket manuellt, ange följande adress: javascript:void(location.href='https://ezp.sub.su.se/login?url='+location.href)

Kontrollera din åtkomst med tillägget eller bokmärket

  • Klicka på tilläggsikonen eller bokmärket
  • Ladda om sidan om du inte får upp universitetsinloggningssidan direkt
  • Logga in med din universitetsinloggning

Möjliga orsaker om det inte fungerar.

Webbläsare och JavaScript

Bibliotekets bokmärke är kompatibelt med de flesta webbläsare och plattformar så länge bokmärken och favoriter stödjer JavaScript. Men det kan vara svårt att använda på mobila enheter.

Tillbaka till toppen