Formuläret ersätter våra två tidigare formulär för att föreslå inköp och beställa fjärrlån. Genom att slå ihop dem till ett formulär så kan vi avgöra hur du snabbast får boken eller artikeln. Du behöver inte göra det valet.

Forskare får fler valmöjligheter

Du som är forskare har möjlighet att välja om du föredrar boken i pappersformat eller e-format, samt om du vill hämta den på Frescatibiblioteket eller få den skickad till ditt kontor. Det innebär att vi på biblioteket kommer få det enklare att tillgodose dina behov. För studenter så gäller vår policy att vi i första hand köper e-böcker och e-tidskrifter när det finns. Som student kan du enbart hämta ut material på Frescatibiblioteket, och inte längre på våra andra bibliotek. Läs vår medieplan här.

Eget system ökar effektiviteten

Det blir inte bara snabbare och enklare för dig. Det blir det för oss också. Genom att integrera fjärrlånen med inköpsförslag så hamnar allt i samma system. Vilket innebär att vi kan arbeta snabbare och effektivare. Och i slutändan ge dig bättre service. Systemet har vi utvecklat själva och det heter Viola. Läs mer Viola det här.

Guide till formuläret

Vi har skapat en guide som visar mer utförligt hur formuläret fungerar. Tänk på att formuläret ser olika ut beroende på om du är student eller forskare. Titta på guiden här.