Öppettider

Sommarstängt t o m 23 augusti.

Från 24 augusti öppet tisdagar och fredagar kl. 13-16.

 

 

Adress

Kräftriket 21 A

Är du extern besökare, ring på dörrklockan under öppettiderna så öppnar bibliotekets personal.

Anställda och studenter vid Institutionen för Asien-, Mellanöstern- och Turkietstudier har tillgång till läsrum och datorer vardagar kl. 07.00-20.00. Använd portkod.

Studieplatser

Asienbiblioteket erbjuder 26 studieplatser i form av enskilda platser, samt ett grupprum. Åtta av platserna har datorer.

Alla datorer är utrustade med ordbehandlingsprogram som hanterar olika alfabet och teckensystem. Studieplatser erbjuds främst till studerande vid Institutionen för Asien-, Mellanöstern- och Turkietstudier.

Låna

Universitetskortet fungerar som bibliotekskort inom hela Stockholms universitetsbibliotek.

Asienbiblioteket är en del av universitetsbiblioteket och det är därmed ditt universitetskort som fungerar som lånekort. Här kan du läsa våra lånereglerMer information om lån.

Enhetens samlingar

Böckerna på Asienbiblioteket är uppdelade efter språk i sju samlingar. Lånetiden är 28 dagar.

Kontakta Asienbiblioteket  för information om japansk, kinesisk, koreansk, arabisk och indisk litteratur samt litteratur om Asien på västerländska språk.

Tidskrifter

Tidskriftsrummet är öppet måndag-fredag kl. 7-20 för anställda och studenter. Där hittar du det senaste numret av varje tidskrift. För att läsa gamla nummer, kontakta Asienbiblioteket.

Kontakt

Hitta hit

  • T-banestation: Universitetet.
  • Roslagsbanan: Universitetet.
  • Buss: 50.
  • Bil: Vänstra sidan av Roslagsvägen riktning norr om Roslagstull.
  • Karta