Hur gör jag som författare?

När det gäller Wileys rena open access-tidskrifter, kommer du som författare (corresponding author) att kunna välja Stockholms universitet som betalande institution redan då du skickar in din artikel. För övriga tidskrifter är det i samband med att din artikel accepterats för publicering, som du bekräftar att du hör till Stockholms universitet samt väljer alternativet ”OnlineOpen”.

För varje ny artikel av en av universitetets författare, får biblioteket ett meddelande om att godkänna publiceringsavgiften. Vid publiceringstillfället blir artikeln omedelbart open access, utan någon kostnad för dig som författare. (Avgifter som har att göra med den tryckta tidskriften, t.ex. page charges eller color charges, täcks dock inte.)

Se även Wileys informationsblad:

Vad ingår i avtalet?

I avtalet ingår kostnadsfri open access publicering i såväl prenumerationsbaserade tidskrifter (s k hybridtidskrifter) som rena open access-tidskrifter:

Om avtalet

Avtalet är ett nationellt så kallat ”Read & Publish”-avtal. Det innebär att biblioteket redan har förbetalt publiceringsavgifterna i och med att avtalet innefattar såväl kostnader för bibliotekets prenumerationer som kostnader för open access publicering. Avtalet har förhandlats av Kungliga biblioteket och utöver Stockholms universitet har 45 andra svenska lärosäten och myndigheter valt att gå med.

Om du har frågor om avtalet eller open access publicering i stort, tveka inte att kontakta oss på openaccess@su.se