Ny student

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Bibliotek
  4. Studieplatsen
  5. Ny student
 

Så fungerar biblioteket

Som ny student har du mycket att vinna på att känna till hur biblioteket fungerar. Var finns kurslitteraturen, grupprummen och skrivarna? Var finns det tysta läsplatser? Vilken hjälp kan du få? Är det ok att dricka kaffe i biblioteket? Följ med när studenten Eldar Hinders tar en rundtur i biblioteket i filmen ovan.

Tre pesoner vid dator, studenter för hjälp.

Föreläsningar: Biblioteket - din bästa studiekompis!

Vilken nytta kan du ha av biblioteket under studietiden? Hur hittar du den bok du behöver bland miljontals titlar? Hur fungerar det e-böcker, artiklar och databaser? På 20 minuter gör vi dig till bästis med bibblan.

Procydo_tumnagel

Beställ universitetskortet

Glöm inte bort att beställa ditt universitetskort. Det är universitetskortet som fungerar som ditt bibliotekskort och ger dig tillgång till bibliotekets alla resurser.

Procydo_tumnagel

Så hittar du din kurslitteratur

Här kan du se sex korta filmer som visar hur du hittar kursböcker och artiklar på bibliotekets hyllor och på webbplatsen.

Student med dator, foto Niklas Björling

Studieteknik på universitetet – så här gör du

När du har hittat din kurslitteratur, hur kan du läsa in den så smart som möjligt? Studie- och språkverkstaden ger dig sina bästa tips.

Uppdateringar

Digitalt bibliotek till och med 23 augusti

För att motverka smittspridning hänvisar vi till våra digitala kanaler. Du kan låna böcker i biblioteket 13-14 på måndagar och onsdagar och 11-12 övriga vardagar. Besök oss enbart om du är helt frisk.

Tre personer med hörlurar och mikrofoner bakom en bokhylla med texten

Podden Bakom bokhyllan

I universitetsbibliotekets podd Bakom bokhyllan finns många bra tips för dig som är ny student.

Fyra studenter i biblioteket

Trivselregler på biblioteket

Här kan du läsa om Stockholms universitetsbiblioteks trivselregler, som är framtagna i samarbete med studentrepresentanter.

Värdesaker

Håll koll på dina värdesaker

Var extra vaksam med dina värdesaker i biblioteket - stölder förekommer tyvärr.