Öppettider

Måndag-torsdag 9-17
Fredag 9-16

Biblioteket är bemannat från klockan 13 mån-tors och från kl. 12 på fredagar.

Adress

Svante Arrhenius väg 12

Studieplatser

I biblioteket finns 20 läsplatser och fyra grupprum med plats för 3-5 personer i varje rum. Biblioteket har 18 datorer med orbehandlings- och kalkylprogram och vi har även en dator för tillfälling inloggning. I hela geohuset finns det trådlöst nätverk.

Vi har kopiatorer, skanner och skrivare med möjlighet till färgutskrifter. För att göra utskrifter och kopior krävs det att du har universitetskort.

Låna

Universitetskortet fungerar som bibliotekskort inom hela Stockholms universitetsbibliotek.

Geobiblioteket är en del av universitetsbiblioteket och det är därmed ditt universitetskort som fungerar som lånekort. Mer information om lån och låneregler.

Lånetid för böcker är 28 dagar. Sveriges geologiska undersökning, SGU, finns komplett med kartor och beskrivningar. En svit finns till utlån. Från och med 2010 finns SGU enbart som digital version.

I bibliotekets kursboksamling finns den obligatoriska kurslitteraturen på geoinstitutionernas och även MISU:s grundnivåer.

Lånetiden för kurslittteratur är sju dagar. Kursböcker lånas endast ut till studenter, forskare och lärare vid Stockholms universitet.

Läs mer om Geobibliotekets kartsamlingar.

Enhetens samlingar

Våra samlingar omfattar kulturgeografi, naturgeografi med glaciologi och kvartärgeologi, geologi och geokemi, meteorologi, miljöfrågor, klimatfrågor och samhällsplanering.

Kontakt

Hitta hit

  • T-banestation: Universitetet
  • Roslagsbanan: Universitetet
  • Buss: 50, 540, 608, 670 samt 676.
  • Bil: Roslagsvägen, norr om Roslagstull
  • Karta