Barnkultursymposium 30-31 mars 2023

Konsten att beröra - känslor i barnkulturen. Välkomna till två spännande dagar i Aula Magna.

Läskigt, pirrigt, härligt eller sjukt kul? En ilning av ilska eller kanske glädjefnatt?

Illustration: Stina Wirsén


I årets barnkultursymposium möter vi film, teater med både humor och allvar, litteratur där skräck kan bli förtjusning och allkonstverk skapade för barn!  Vi möter artister som berör barn över hela världen: clowner utan gränser. Barnens allra svåraste livsfrågor, hur kan de samsas med glädjeämnen och skratt när de dryftas i barnkulturen?

Vi får ta del av forskning där barns skapande studeras i bild, i koreografisk lek och i samtal om litteratur och på nätet där barn kan skapa känslan av att kunna vara sig själva. Och de barn som har alldeles extra långa känselspröt – hur kan vi förstå deras möten med världen?

Detaljerad information om programmet och de medverkande finns här.

Programblad (419 Kb)

Symposiet är kostnadsfritt och öppet för alla men kräver föranmälan.

Varmt välkomna till två fullspäckade dagar!

Margareta Aspán, föreståndare Centrum för barnkulturforskning

 

UPPDATERING 15/3 Väldigt roligt att så många vill delta i årets barnkultursymposium! Torsdag är nu fullt och anmälan är stängd. Platser finns för fredag samt mingel torsdag kväll. Mejla oss på cbk@barnkultur.su.se om du vill anmäla dig till minglet eller fredagens program. På torsdag kan vi i mån av återbud erbjuda en plats, kontakta oss på cbk@barnkultur.su.se om du vill skriva upp dig på reservlistan. Vi på CBK tackar alla och ser framemot två härliga dagar i Aula Magna.

Hitta till Aula Magna

Ta tunnelbanans röda linje till stationen Universitetet. Du kan även ta buss 50 och gå av vid hållplatsen bredvid tunnelbanestationen. Via länken nedan ser du den cirka tre minuter långa promenaden från tunnelbanan till Aula Magnas huvudentré på Universitetsvägen 11. Tillgänglig entré till Aula Magna finns på Frescativägen 6.

Från stationen Universitet till Aula Magnas huvudentré.

Aula Magna ligger några minuters promenad från tunnelbanastationen Universitet. Foto: Therese Jonsson