Centrum för universitetslärarutbildning

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Centrum för universitetslärarutbildning
Pixabay

Utlysning av positioner som pedagogiska ambassadörer 2022

Ansök om position som pedagogisk ambassadör. Som pedagogisk ambassadör leder du ett pedagogiskt utvecklingsprojekt inom din egen verksamhet. Projektet ska stimulera den pedagogiska infrastrukturen vid institutionen. Du stödjer kollegor, leder pedagogiska diskussioner, initierar och driver utvecklingsdagar om frågor som är relevanta för dig och dina lärarkollegor.

IKT-pedagogiskt samtal: Asynkront, synkront eller flipped?

I detta första IKT-pedagogiskt samtal bjuder vi in till ett samtal kring hur vi använder och skulle kunna använda tidsaspekten i undervisningen såväl online som på campus när den tiden kommer. Vad vill vi kunna göra tillsammans i realtid, och vad passar bättre att låta studenterna arbeta med när det passar dem?

Foto: Niklas Björling

Online workshop: Utveckla din handledarroll genom gestaltande metoder

Har du någon gång hamnat i en besvärlig situation i samband med handledning av studenter? Kände du dig låst, missnöjd eller villrådig? Lär dig mer om olika sätt att agera för att nå förändring i sociala sammanhang och hitta nya strategier för handledningssamtal som fungerar.

Quiz-knapp på tangentbordet. Foto: Pixabay

Virtuell verkstad: Berika dina undervisningsfilmer med quiz

Genom att bädda in interaktiva frågor i din undervisningsfilm gör du studenterna mer aktiva och engagerade i din förinspelade genomgång eller föreläsning. Här lär du dig lägga till quiz-frågor i din undervisningsfilm och hur du gör för att ta del av studenternas svar. Ingen föranmälan behövs.

Zoom undervisning

Så distansundervisar du i Zoom

I en situation då allt fler av oss behöver hålla sig hemma behöver vi hitta andra sätt att mötas i undervisningen. Tips och råd till universitetslärare om vad som kan vara bra tänka på och göra vid distansundervisning i e-mötestjänsten Zoom.