Centrum för universitetslärarutbildning

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Centrum för universitetslärarutbildning
Digitala kursverktyg

Workshop: Så använder du digitala kursverktyg i undervisningen

Vill du använda digitala verktyg och tjänster i dina kurser? Lär dig mer om pedagogiska möjligheter med kursplattformar som Athena, onlineseminarier i Zoom eller eLearningverktyg som t.ex. Adobe Captivate. Vi undersöker tillsammans hur den digitala tekniken kan lösa olika praktiska problem i dina kurser.

Lär dig skapa virtuellt case till din undervisning

Lär dig skapa och använda virtuella case i din undervisning

Låt dina studenter öva sina nyvunna teoretiska kunskaper i en realistisk situation under trygga och tillåtande former. Det gör du genom att lära dig planera, bygga och använda ett virtuellt case i din undervisning. Workshop för universitetslärare som bygger på ett handläggningsfall framtaget vid Juristprogrammet.

Jonas Collin

Upptäck proffsutrustad videostudio och pröva skapa video till din undervisning

Video som resurs i campuskurser öppnar upp en helt ny didaktisk verktygslåda, ett samtida exempel är flipped classroom.

Seminariedeltagare som arbetar i grupp vid ett bord

”Plötsligt blev jag studierektor” — seminarieserie om pedagogiskt ledarskap

I seminarieserien Pedagogiskt ledarskap får du möjlighet att kompetensutveckla dig och få de verktyg du behöver för att vägleda och lyfta din institutions pedagogiska utvecklingsarbete samt att du blir tryggare i din roll.

Universitetslärarutbildning 3

Ny kurs stödjer och meriterar dig som driver ett pedagogiskt utvecklingsprojekt

Gör en riktig djupdykning i ett didaktiskt ämne som är relevant för just din ämnesundervisning och/eller som gynnar ett pedagogiskt utvecklingsprojekt vid din institution. Nu startar den högskolepedagogiska fördjupningskursen Universitetslärarutbildning 3. Lär dig mer om utveckling av undervisning baserat på forskning och hur du arbetar med ett akademiskt lärarskap (eng. Scholarship of Teaching and Learning).