Tid: 14-18 augusti 2019

Plats: Aula Magna, Stockholms universitet

Wikimania 2019 kommer att arrangeras i Sverige, den 14-18 augusti i Stockholm. Missa inte att skriva in dessa datum i kalendern.

Årets tema och huvudtalare

Temat för Wikimania 2019 är Starkare tillsammans: Wikimedia, fri kunskap och de Globala målen. Vi har dessutom den stora äran att tillkännage Michael Peter Edson, medgrundare till The Museum for the United Nations — UN Live, som huvudtalare.

Mer om årets tema

Om konferensen

Wikimania är den internationella konferensen för Wikimediarörelsens volontärer, anställda och samarbetspartner, som sedan 2005 varje år har ordnats på olika platser runt om i världen. Hong Kong, London, Haifa, Mexico City, Washington DC och Kapstaden är några av städerna som stått värd. Sommaren 2019 är det äntligen dags för Stockholm och vi från Wikimedia Sverige ser fram emot att välkomna ca 1 000-1 500 deltagare till Aula Magna på Stockholms universitet.

Sammanlagt har Wikimania två dagars förkonferens inklusive hackathon och workshops och sedan följer de tre huvudsakliga konferensdagarna med keynotes, panelsamtal, presentationer och posters. Vi hoppas också kunna anordna ett antal sidoevenemang på olika platser i Stockholm för att fler ska kunna ta del och lära sig om Wikimediarörelsen.

Vill du vara med?

Registrering för deltagare kommer att öppna under våren 2019, håll utkik här.