Styrelsen består av nio ledamöter. En ordförande som utses av rektor efter samråd med prorektor och de tre vicerektorerna, tre ledamöter utsedda av Områdesnämnden för humanvetenskap, två ledamöter utsedda av Områdesnämnden för naturvetenskap, en professor i högskolepedagogik vid Stockholms universitet. Om det vid universitetet finns fler än en professor i högskolepedagogik, utses ledamoten av rektor. Två studentrepresentanter från Stockholms universitets studentkår. Därutöver har prefekten för verksamhetens värdinstitution,  Institutionen för pedagogik och didaktik (IPD), eller den av denne utser, närvaro- och yttranderätt vid styrelsens sammanträden. Två företrädare för personalorganisationerna har också närvaro- och yttranderätt. Styrelsen kan också vid särskilt behov kalla personer med närvaro- och yttranderätt.

CeUL:s styrelse och kontaktuppgifter

Clas Hättestrand, Avdelningen för planering och ledningsstöd

Ledamöter från Områdesnämnden för humanvetenskap

Ken Benson, Romanska och klassiska institutionen