OBS! Denna fortsättningskurs om Zoom i undervisningen är tyvärr inställd  p.g.a. sjukdom. Vi ber om ursäkt för kort varsel och återkommer inom kort med ny tid detta evenemang.

Centrum för universitetslärarutbildning (CeUL) ger dig stöd i hur du undervisar med hjälp av e-mötestjänsten Zoom. Just nu har vi endast tider för fortsättningskurs i Zoom.

Fortsättningskurs: Ta nästa steg i ditt Zoom-användande i undervisningen

Dag Tid Kursledare Språk Session/plats
Inställt! 25 maj kl 16—17 Tore Nilsson Svenska  


Tidigare har du kunna välja mellan en kortare introduktionskurs á en timme eller i form av support Zoom Café där du kan ställa specifika frågor och få hjälp att lösa problem om Zoom-undervisning. Just nu finns endast ett antal tider för fortsättningskursen "Ta nästa steg i ditt Zoom-användande i undervisningen". Det är bara att klicka på respektive länk för att komma till support-tillfället. Ingen föranmälan behövs.

Gå gärna tillbaka till denna sida (och tryck refresh) regelbundet så kommer du att se att vi löpande lägger till nya tillfällen.

 

 

Introduktion till Zoom

En kortare introduktionskurs till e-mötestjänsten Zoom. Inga nya tider just nu.

Målgrupp: För dig som är relativt ny i din Zoom-användning

Erfarna pedagogisk utvecklare vid CeUL introducerar Zooms olika funktioner och vad du ska tänka på ur ett pedagogiskt perspektiv. Kursen ges via Zoom. Den enda förberedelse du behöver är att du har installerat Zoom på din dator och testat ljud och video. När detta är klart går du på en av nedanstående tider till en av kurstiderna nedan. Du får lära dig mer om följande områden:

  • Vad ska jag tänka på för att det ska bli så bra ljud och bild-kvalitet som möjligt?
  • Grundläggande funktioner i Zoom som, host/deltagarfunktioner, breakout rooms med mera.
  • Hur spelar du in en Zoom-föreläsning så att den blir så bra och tydlig som möjligt?
  • Hur kan man interagera med studenter eller skapa interaktiva moment under föreläsningen?

 

Zoom Café

Öppen frågestund / Open Question Time in both Swedish and English

Inga nya tider just nu.

Målgrupp: För dig som redan har börjat arbeta med Zoom, men har stött på problem och har funderingar som du vill diskutera med erfaren kollega.

Erfarna Zoom- och Athena-användare från CeUL har öppen frågestund. Det är bara att klicka på länken till sessionen du vill vara med i och börja ställa dina frågor. Det kan finnas andra deltagare där, eller så är du själv, det vet man inte. Vi gör vårt bästa för att svara på dina frågor, visa hur du gör och/eller tipsa hur du kan gå vidare.