Lärarkonferensen

 1. Du är här:
 2. Start
 3. Centrum för universitetslärarutbildning
 4. Utbildning
 5. Lärarkonferensen
 6. Upptäck proffsutrustad videostudio och pröva skapa video till din undervisning

Upptäck proffsutrustad videostudio och pröva skapa video till din undervisning

Under lekfulla former får du pröva på spela in ett material i en fullt utrustad professionell videostudio. Mediepedagog Jonas Collin visar hur du använder video för att skapa föreläsningar och annat material. Video som resurs i campuskurser öppnar upp en helt ny didaktisk verktygslåda, ett samtida exempel är flipped classroom.

Jonas Collin är mediepedagog och producent vid Institutionen för data- och systemvetenskap i Kista där han har byggt upp en fullt proffsutrustad videostudio.

Öppnar upp studion under lärarkonferensen

Under Lärarkonferens2020 — möjligheter med pedagogiskt lärarskap den 26 mars öppnar han upp studion och i en workshop visar på möjligheter med att använda video för undervisning och lärande. Workshoppen är en av flera programpunkter vid konferensen för Stockholms universitets lärare. Hela konferensprogrammet publiceras den 27 januari.

I sin roll som mediepedagog träffar Jonas många universitetslärare som vill jobba med video i sin undervisning. — Jag brukar bidra med koncept, manus, coaching och produktion, säger Jonas.

Pröva planera och producera video

I workshoppen på lärarkonferensen kommer jag dels visa studion och berätta lite om den utrustning som finns men deltagarna kommer också få pröva att spela in ett material berättar Jonas. — Det är ett tillfälle att under lekfulla former få inblick i hur du planerar och gör en videoinspelning, säger Jonas.

Jonas menar att även om miljön håller en hög teknisk nivå så ger workshoppen idéer om hur du kan göra en liknande produktion hemma på kontoret. Han lyfter också att workshoppen kan vara intressant för dem som planerar att skapa en gemensam videoresurs vid sin institution. — Vi har förstås också hela tiden det pedagogiska perspektivet och kommer att diskutera hur man kan använda video som en pedagogisk lärresurs i undervisning vid universitetet, säger Jonas.

På programmet både teori och praktik

 • Visning av studions möjligheter med green screen och virtuella miljöer, kameror, scenografi, mikrofoner, belysning, kontrollrum med mera
 • Genomgång av en enkel dramaturgisk modell
 • Prova på inspelning
 • Diskussion om hur video kan användas i undervisning vid universitetet

Teori

 • Hur funkar en professionell videostudio
 • Enkel dramaturgi för video
 • Ljud, ljus
 • Bildutsnitt och klippteknik

Praktik

 • Prova på att spela in framför green screen
 • En chans att prova på under lekfulla former utan krav

Om studion och exempel på produktioner

Studion har bland annat använts vid inspelning av webb-TV programmet om högskolepedagogisk forskning Pedagogeeks och av flera pedagogiska pristagare.

Mer om lärarkonferensen och anmälan

Deltagande är kostnadsfritt och sista anmälningsdag är 26 februari. Konferensens huvudspråk är svenska men det kommer finnas ett engelskt spår.

Bokmärk och dela Tipsa

Kontakt

Frågor om konferensen
Kontakta Projektledningsgruppen vid Centrum för universitetslärarutbildning.
E-mejl: lararkonferensen.ceul@su.se

Anmälan till lärarkonferens2020

VIKTIGA DATUM

2020

27 januari Publiceras färdigt program

8 mars 2020 Sista dag för anmälan av deltagande i konferensen (har förlängts till 8 mar)

2019

9 september öppnar anmälan och vi börjar ta emot konferensbidrag

1 december är sista dag för inlämning av konferensbidrag (har förlängts till 1 dec)

12 december: Besked om bidrag

Hitta till konferensen

Lärarkonferens2020 i Nodhuset Kista

Nod-huset i Kista. Besöksadress/hitta till: Borgarfjordsgatan 12. Vi håller till i Institutionen för data- och systemvetenskaps lokaler. Här möter vi framtidens lärmiljöer i form av digitala lösningar, IT-teknik och flexibla lokallösningar.