Workshopar

 1. Du är här:
 2. Start
 3. Centrum för universitetslärarutbildning
 4. Utbildning
 5. Workshopar
 6. Så använder du digitala kursverktyg i undervisningen

Så använder du digitala kursverktyg i undervisningen

EVENEMANG

Datum: 05 februari 2020 09:00 - 05 februari 2020 12:00
Plats: Geovetenskapens hus, Svante Arrhenius väg 8, Hus U, rum U26

Vill du använda digitala verktyg och tjänster i dina kurser? Lär dig mer om pedagogiska möjligheter med kursplattformar som Athena, onlineseminarier i Zoom eller eLearningverktyg som t.ex. Adobe Captivate. Vi undersöker tillsammans hur den digitala tekniken kan lösa olika praktiska problem i dina kurser.

Välkommen till en kompetensutvecklande workshop om utveckling av undervisning med Centrum för universitetslärarutbildning (CeUL).

Målgrupp: Universitetslärare

Om workshopen

Workshopen vänder sig till dig som vill börja använda digitala verktyg och tjänster i din undervisning. Här lär du dig mer om pedagogiska möjligheter med kursplattformar som Athena, onlineseminarier i Zoom eller eLearningverktyg som t.ex. Adobe Captivate. Kanske har du ett praktiskt problem du vill lösa med hjälp av modern teknik?

Tiden ägnas åt

 • Möjligheter med lärplattformar och andra digitala verktyg
 • Praktiska tips och råd
 • Diskussion om era projekt
 • Titta på programvara
 • Nätverka och träffa andra deltagare med samma intresse

Det viktigaste är att du får svar på dina frågor och kan sätta igång med att experimentera på egen hand.

Tid 5 februari 2020: kl. 9-12
Plats Geovetenskapens hus, Svante Arrhenius väg 8, Hus U, Rum U26
Workshopledare Jonas Collin, mediepadagog och producent vid Institutionen för data- och systemvetenskap och CeUL. Jonas har över 15 års erfarenhet av videoproduktion, kursproduktion och digitala medier.
Språk Svenska
Förberedelser

Ta del av online-material innan vi träffas

Logga in på lärplattformen Athena och ta till dig workshopens webbresurser innan vi ses. Avsett en timme till detta. Workshopen ges som Flipped Classroom och aktiviteterna bygger på att du har förberett dig. Läs mer om Flipped Classroom på webbresursen.

Webbresurs Länk till Workshopens webbresurser på Athena skickas ut per mail ca två veckor innan workshopen.

 

Centrum för universitetslärarutbildning, CeUL, har i uppdrag att verka för och stödja utveckling av undervisning vid universitetet.

Workshopen ingår i en kompetensutvecklande workshopserie som vänder sig till all undervisande personal och pedagogiskt ansvariga, oavsett ämnestillhörighet, vid Stockholms universitet. Workshopserien löper under våren 2020 och olika institutioner vid universitetet står värd vid de olika tillfällena.

Anmälan

Workshopen är öppen för alla universitetslärare oavsett ämnestillhörighet. Antalet platser är dock begränsat varför vi tillämpar först till kvarn. Deltagande är kostnadsfritt. 

Anmälan till workshopen Digitala kursverktyg

Bokmärk och dela Tipsa