Miljöwebben

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Miljöwebben

Senaste nyheter

  • Ny webbsida: Kunskapsbank för miljöforskning 2021-03-31 Bolincentret för klimatforskning och Vetenskapens Hus lanserar nu en gemensam webbsida som innehåller nyheter om aktuell miljö- och klimatforskning. Initiativtagare är Eva Gylfe, forskningskommunikatör vid Institutionen för geologiska vetenskaper.
  • Installation av solceller på Geovetenskapens Hus 2020-06-18 Nu påbörjar Akademiska Hus arbetet med att installera solceller på taket på Geovetenskapens Hus, hus U. Elen kommer byggnaden tillgodo.
  • ”Hållbarhet måste integreras i verksamheten” 2020-05-06 Hållbarhet är ingen separat fråga utan måste integreras i hela universitetets verksamhet, enligt Johan Kuylenstierna. Sedan februari är han rektorsråd för hållbarhet.
  • Analys: ”Coronaviruset kan lära oss att bli mer klimatsmarta” 2020-05-06 Coronautbrottet gör att medarbetere sköter möten och föreläsningar hemifrån, därför ser man också en tillfällig minskning i universitetets klimatavtryck. Finns det då något i vårt förändrade beteende som vi kan ta med oss i arbetet för att nå ett klimatneutralt universitet?

Miljöavvikelser och förbättringsförslag

Har du stött på tillfällen där det finns utrymme för utveckling i miljöarbetet vid universitetet? Rapportera då gärna miljöavvikelser och förslag på förbättringar.