DEEP Insights

DEEP Insights rubrik
Lab work at DEEP

Välkommen till vår institutionsblogg - DEEP Insights!

Vi skapar nu en blogg för att nå ut till så många som möjligt. Om du är nyfiken på vår senaste forskning och på hur livet som forskare ser ut – följ vår blogg ”DEEP insights”.

• Kjell Grip, 79, har tagit sin doktorsexamen! 2018-08-09 Det är aldrig försent att ta doktorsexamen. Det är Kjell Grip på DEEP ett levande exempel på. Han har nämligen disputerat nu och avhandlingen visar bland annat att naturvården till havs i Sverige började långt senare än den på landsidan.
  • Tre år mellan stora algblomningar - forskarna undrar varför 2018-07-24 En ny studie byggd på satellitdata avslöjar att sommarblomningen av cyanobakterier i Östersjön är periodisk – ett år med stor ansamling på havsytan brukar följas av ett eller två år med mindre ansamlingar – men varför vet vi inte.
  • Hur mår blåstången i Östersjön? 2018-06-25 Brunalgen blåstång har gått från marina förhållanden in till den lägre salthalten i Östersjöns bräckta vatten och tvingats anpassa sig. Se Ellen berätta om sin forskning på dessa arter i Östersjön.
  • Östersjön visar vägen för världshaven 2018-05-14 Uppvärmning, försurning, övergödning och syrefria bottnar är några av alla de förändringar som pågår eller förväntas i världens oceaner. Nu lanserar ett internationellt forskarteam Östersjöregionen som en modell för att förutse och få bukt med kommande förändringar i världshavens kustområden.
  • Skogsprojekt för att motverka klimatförändringarna hotar lokala ekosystem i Etiopien 2018-04-17 Att öka mängden skog i utvecklingsländer med syfte att motverka klimatförändringarna har inte enbart positiva effekter, visar en ny studie som Stockholms universitet genomfört i södra Etiopien. Det kan också innebära ett hot mot biodiversiteten och alpina växters överlevnad.
  • Mossa som kan rena dricksvatten från arsenik upptäckt 2018-04-16 En mossa som kan ta bort arsenik från förorenat vatten har upptäckts av forskare från Stockholms universitet. Och det går fort – på en timme är arseniknivån så låg att vattnet inte längre är skadligt för människor.
  • Hur miljöövervakar vi de små djuren på havets botten bäst? 2018-03-13 Det svenska miljöövervakningsprogrammet för havets bottenlevande fauna har nyligen gjorts om för att bättre svara på EU:s vattendirektiv. Därför anordnade Caroline Raymond på DEEP en workshop för att utförarnas metoder ska bli jämförbara.
Caroline Raymond, Marenzelleria

Hur miljöövervakar vi de små djuren på havets botten bäst?

Kontakt

Kommunikationsgruppen är ansvarig för institutionens blogg ”DEEP Insights”, Twitter, Instagram och Facebook. Har du några frågor, synpunkter eller tips på vad som bör synas på våra sociala medier, kontakta oss gärna.

När du vill nå hela kommunikationsgruppen med idéer:
communication.deep@su.se

Twittertips:
twitter.deep@su.se

Instagramtips:
instagram.deep@su.se

Facebooktips:

facebook.deep@su.se

När en artikel är accepeterad, var god kontakta:
publication.deep@su.se

Kommunikationsgruppen består av: