DEEP Insights

DEEP Insights rubrik
Lab work at DEEP

Välkommen till vår institutionsblogg - DEEP Insights!

Vi skapar nu en blogg för att nå ut till så många som möjligt. Om du är nyfiken på vår senaste forskning och på hur livet som forskare ser ut – följ vår blogg ”DEEP insights”.

• The Field Gentian (Gentianella campestris). Photo: Ove Eriksson A flagship species for the semi-natural grasslands of Sweden - the Field Gentian 2019-10-10 Semi-natural grasslands have a very rich flora and fauna. The Field Gentian, the autumn wildflower, is their flagship species. Unfortunately, its numbers are decreasing. Sever droughts might be to blame.
  • Enjoying the barbecue. Photo: Liene Rozenštrauha. The Sustainability Barbecue at DEEP’s common garden 2019-10-01 Sustainability is a concept weaving through all the research at DEEP. To further promote that and to highlight the research opportunities at the Common garden, our Environment group hosted an all-vegan barbecue.
  • Professorer privatundervisar kronprinsessan om polarforskning 2019-02-14 Idag besökte Kronprinsessan Polar-forskningssekretariatet i Stockholm. Där fick DEEPs professor Pauline Snoeijs Leijonmalm möjlighet att uppdatera henne om sin polarforskning.
  • Medborgarforskningsapp: Vilka fåglar äter vilka bär? 2018-09-24 Vissa träd belönar fåglar med frukter för deras hjälp med att sprida frön. Doktoranden Matilda Arnell och hennes kollegor har släppt en app så att allmänheten kan rapportera sina observationer av vilken fågel som föredrar vilken trädsorts bär. Rapporter från allmänheten kommer ge en bättre bild av hela bärsäsongen under hösten i Sverige.
  • Tre år mellan stora algblomningar - forskarna undrar varför 2018-09-24 En ny studie byggd på satellitdata avslöjar att sommarblomningen av cyanobakterier i Östersjön är periodisk – ett år med stor ansamling på havsytan brukar följas av ett eller två år med mindre ansamlingar – men varför vet vi inte.
Åsa Nilsson

Lär dig att berätta om din forskning på ett engagerande sätt

När forskare ska nå ut med sin forskning kan berättande vara av hjälp. Därför tog doktorander workshopen ”Storytelling for scientists” ledd av Pontus Ströbaek och Anders Sahlman.

Matilda Arnell

Medborgarforskningsapp: Vilka fåglar äter vilka bär?

Kontakt

Kommunikationsgruppen är ansvarig för institutionens blogg ”DEEP Insights”, Twitter, Instagram och Facebook. Har du några frågor, synpunkter eller tips på vad som bör synas på våra sociala medier, kontakta oss gärna.

När du vill nå hela kommunikationsgruppen med idéer:
communication.deep@su.se

Twittertips:
twitter.deep@su.se

Instagramtips:
instagram.deep@su.se

Facebooktips:

facebook.deep@su.se

När en artikel är accepeterad, var god kontakta:
publication.deep@su.se

Kommunikationsgruppen består av: