Stockholms universitet logo, länk till startsida

Bloggar och poddar

Här hittar du spännande poddar och intressanta bloggar – alla med koppling till Stockholms universitet.

Poddar

Bakom bokhyllan

Bakom bokhyllan är Stockholms universitetsbiblioteks podd där du möter studenter och andra på biblioteket och universitetet i nya, aktuella teman för varje avsnitt. Avsnitten är cirka 20 minuter långa och podden kommer ut på tisdagar varannan vecka. Allt utom boktips!

Bakom bokhyllan

Bildningsmagasinet Anekdot och Bildningspodden

Bildningspodden bjuder varannan vecka på ett samtal om en historisk person, epok, idéströmning eller ett konstnärligt verk. Några av landets mest kunniga personer ger dig alltifrån den livsnödvändiga baskunskapen till den fördjupande överkursen. Inga förkunskaper krävs!

Anekdot - det digitala bildningsmagasinet

Juridikpodden 

Mårten Schultz och Tove Lindgren diskuterar mer och mindre aktuell juridik etcetera.

Juridikpodden

Rethink Talks 

Rethink Talks samlar internationella experter till samtal om aktuella teman kring hållbarhet. I en turbulent värld, vad måste till för att nå de globala målen för hållbar utveckling? Serien är producerat av Stockholm Resilience Centre och finns både som video och konventionell podcast.

Rethink talks

Scenpodden 

Varannan fredag bjuder Scenpodden in en framstående scenpersonlighet för att få hjälp att reda ut olika begrepp och fenomen inom teatervärlden. Det handlar om alltifrån skådespeleri, manusskrivande och regi till genrer som satir, monolog och radioteater.

Scenpodden

Stressforskningspodden

En podd om stress från Stressforskningsinstitutet vid Stockholms Universitet. Podden drivs av Sandra Tamm, läkare och forskare, Mats Lekander, professor och psykolog och programledaren Christian Portin.

Stressforskningspodden


Bloggar

Barnrättsbloggen

Drivs av Barnrättscentrum vid juridiska fakulteten och diskuterar juridik som gäller barn och barns rättigheter. 

Barnrättsbloggen

Ekonomistas

Ekonomistas består av sex forskare i nationalekonomi som brinner för saklig samhällsdebatt och nationalekonomisk forskning. Ekonomistas har ingen gemensam politisk uppfattning och varje skribent står enskilt för sina inlägg.

Ekonomistas

Fysikums blogg

Institutionen för fysik bloggar om vetenskap, forskning och livet vid Fysikum.

Fysikums blogg

Lek och språk

I bloggen Lek och Språk- Forskning om specialpedagogiska insatser i förskola skriver om vad vi gör och berättar om vad som händer i detta forskningsprojekt, om aktuella aktiviteter, konferenser och evenemang. I projektet deltar forskare, doktorander och specialpedagoger.

Lek och språk

Oskar Klein Centre blog

The Oskar Klein Centre combines particle physicists, cosmologists, and astrophysicists from the Departments of Physics and Astronomy at Stockholm University and the Department of Physics at the Royal Institute of Technology.

Oskar Klein Centre blog

Samspel och socialt klimat

Den här bloggen handlar om ett forskningsprojekt som behandlar socialt klimat i skolan. Forskningsprojektet bedrivs på Specialpedagogiska Institutionen vid Stockholms universitet och tillhör forskningsområdet Lärandemiljöer och didaktisk utveckling.

Samspel och socialt klimat

Stockholm University Press Blog

Do you want to learn more about Open Science, Open Access, copyright and open data regarding scientific publishing? You’ve come to the right place. We are a part of Stockholm University Press and Stockholm University Library.

Stockholm University Press Blog

Tångbloggen

Här kan du läsa om forskning som bedrivs om tång i Östersjön. Forskarna berättar om spännande resultat och annat smått och gott. Det är forskare vid Institutionen för ekologi, miljö och botanik samt Östersjöcentrum som skriver på bloggen.

Tångbloggen


Kontakt

Tipsa oss gärna om nya bloggar och poddar med koppling till Stockholms universitet!

E-post: redaktion@su.se

På denna sida