Forskningsnyheter

4. Forskning
  5. Forskningsnyheter
De globala målen

Våra forskare berättar om de globala målen

Forskare som arbetar med frågor kopplade till några av de 17 globala målen.

Våra bloggar och poddar

Man i fåtölj med hörlurar

Faktatillit

Bildpuff faktatillit

Forskningsnyheter

• Forskningen bakom Arktisutställningen 2019-12-13 Utställningen ”Arktis – medan isen smälter” på Nordiska museet har kommit till genom ett samarbete mellan forskare i hela Norden. Etnologen Lotten Gustafsson Reinius, Hallwylsk gästprofessor vid Nordiska museet och Stockholms universitet, har lett det tre år långa förarbetet.
    • Professor Frank Wilczek. Foto: Niklas Björling / Stockholms universitet 95 miljoner från Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse till Nordita 2019-12-12 Nordita har beviljats 95 miljoner kronor från Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse för att etablera forskargrupper inom två nya områden, kvantinformation och komplexa nätverk.
    • Forskare kräver minskade utsläpp för att begränsa skador på jordens frusna delar 2019-12-12 När klimatförhandlingarna i Madrid går mot sitt slut uppmanar en grupp ledande forskare, bland annat från Stockholms universitet, världens länder att hålla den globala uppvärmningen under 1,5 ° C.
    • Fyra forskningsmiljöer får stöd av Vetenskapsrådet 2019-12-11 Vetenskapsrådet har beslutat om bidrag till forskningsmiljöer inom naturvetenskap och teknikvetenskap. Av nio bidrag går fyra till Stockholms universitet om sammanlagt 70 miljoner kronor.
    • ERC Consolidator Grant till Ilona Riipinen 2019-12-11 Ilona Riipinen har tilldelats ett ERC Consolidator Grant för att studera interaktioner mellan aerosolpartiklar och moln. Syftet är att bättre förstå människans påverkan på det atmosfäriska systemet och klimatet.

Universitetet i sociala medierUniversitetet på Facebook Universitetet på Instagram Universitetet på Linkedin Universitetet på Twitter Universitetet på YouTube