Forskningsnyheter

4. Forskning
  5. Forskningsnyheter

Forskningsnyheter

• Immunologen Anna-Lena Spetz Foto: Jens Lasthein På jakt efter behandling mot covid-19 2020-04-07 Immunologen Anna-Lena Spetz leder projektet ”Fight-nCoV” vid Stockholms universitet som tillsammans med forskare från Tyskland, Danmark och Frankrike ska utveckla antiviral behandling mot covid-19.
    • Artificiell intelligens används för att simulera pandemier 2020-04-07 Aron Larsson och Panagiotis Papapetrou vid Institutionen för data- och systemvetenskap beviljas stöd av Vinnova för att simulera pandemier tillsammans med Folkhälsomyndigheten.
    • Vem tror på konspirationsteorier och varför? 2020-04-07 Forskning visar att människor som tror på en konspirationsteori är mer benägna att tro på fler. I The Conversations podd ”Expert guide to conspiracy theories” diskuteras vilka dessa människor är.
    • Spritblandning i samhällets tjänst Kemister blandar handsprit för sjukvården 2020-04-07 12 700 liter nyproducerad handsprit samt plasthandskar, munskydd och andra engångsartiklar. Det är resultatet hittills av ett initiativ från kemister vid Stockholms universitet för att möta vårdens behov.
    • Rädda planetens sötvatten och arterna under ytan 2020-04-06 Det är kris för den biologiska mångfalden i sötvatten och sötvattens ekosystem. Förändringarna sker snabbare än man tidigare trott och mycket snabbare än på land, menar forskare i en ny studie.

Universitetet i sociala medierUniversitetet på Facebook Universitetet på Instagram Universitetet på Linkedin Universitetet på Twitter Universitetet på YouTube