Forskningsnyheter

4. Forskning
  5. Forskningsnyheter
De globala målen

Möt forskare som arbetar med frågor kopplade till de globala målen

Forskningsnyheter

• Nya lösningar för att minska koldioxidutsläpp 2020-06-04 För att Sverige ska nå utsatt klimatmål om att bli fossilfritt till 2045 krävs nya, innovativa lösningar. Ett nytt projekt med forskare från bland annat Stockholms universitet ska utveckla gröna katalytiska metoder för att omvandla koldioxid till nya, hållbara material.
    • Regnskog på Universeum i Göteborg. Stockholm Resilience Centre inleder samarbete med Universeum 2020-06-04 Stockholm Resilience Centre vid Stockholms universitet och Universeum blir kunskapspartners med ambitionen att bidra till varandras verksamheter.
    • Tom Britton Foto: Niklas Björling Ny forskningsrapport förutspår smittspridning på Gotland 2020-06-03 Matematikprofessorerna Tom Britton och Frank Ball har skrivit en ny vetenskaplig rapport där de använt en matematisk modell för att förutsäga smittspridningen av Covid-19 på Gotland i sommar.
    • Oförberedda växter extra klimatkänsliga 2020-06-02 En ny global studie visar att växters tolerans mot värme och kyla beror på vad deras förfäder utsatts för.
    • Hårt arbete att vänskapa på högstadiet 2020-06-01 Samtidigt som skolarbetet kräver uppmärksamhet, är vänskapande ett hårt arbete som pockar på tid och energi, visar en ny avhandling. – Vi vuxna behöver bli mer lyhörda, säger forskaren Lina Lundström.

Universitetet i sociala medierUniversitetet på Facebook Universitetet på Instagram Universitetet på Linkedin Universitetet på Twitter Universitetet på YouTube