Forskningsnyheter

4. Forskning
  5. Forskningsnyheter

Forskningsnyheter

• Rädda planetens sötvatten och arterna under ytan 2020-04-06 Det är kris för den biologiska mångfalden i sötvatten och sötvattens ekosystem. Förändringarna sker snabbare än man tidigare trott och mycket snabbare än på land, menar forskare i en ny studie.
    • Doftsinnet dominerar 2020-04-06 Synen har länge ansetts vara det mest dominanta av våra sinnen. Men ny forskning pekar i stället på att doftsinnet kan dominera synsinnet.
    • Spritblandning i samhällets tjänst Kemister blandar handsprit för sjukvården 2020-04-06 12 700 liter nyproducerad handsprit samt plasthandskar, munskydd och andra engångsartiklar. Det är resultatet hittills av ett initiativ från kemister vid Stockholms universitet för att möta vårdens behov.
    • Fake news och desinformation – hot mot det mänskliga omdömet 2020-04-01 Under de senaste åren har så kallade fake news och desinformation på nätet fått en allt större plats i den säkerhetspolitiska diskussionen. Det har setts som ett växande säkerhetshot i världen.
    • Många migranter blir kvar i den typ av bostadsområde de först bosatte sig i 2020-04-01 Den typ av bostadsområde eller region som flyktingar och andra migranter först bosätter sig i är också ofta det område där de stannar kvar. Det gäller både relativt fattiga områden och mindre orter, visar en ny avhandling i kulturgeografi som motsäger en vanlig teori om hur flyktingar och migranter flyttar.

Universitetet i sociala medierUniversitetet på Facebook Universitetet på Instagram Universitetet på Linkedin Universitetet på Twitter Universitetet på YouTube