Forskningsnyheter

4. Forskning
  5. Forskningsnyheter
De globala målen

Våra forskare berättar om de globala målen

Forskare som arbetar med frågor kopplade till några av de 17 globala målen.

Våra bloggar och poddar

Man i fåtölj med hörlurar

Faktatillit

Bildpuff faktatillit

Forskningsnyheter

• ERC Consolidator Grant till Ilona Riipinen 2019-12-10 Ilona Riipinen har tilldelats ett ERC Consolidator Grant för att studera interaktioner mellan aerosolpartiklar och moln. Syftet är att bättre förstå människans påverkan på det atmosfäriska systemet och klimatet.
    • Rachel Foster. Foto: Magnus Bergström, KAW Tre förlängda Wallenberg Fellowships 2019-12-10 Axel Englund, Rachel Foster och Martin Ott vid Stockholms universitet beviljas femåriga förlängningsanslag som Wallenberg Academy Fellows.
    • Hur är det att vara kvinna, invandrare och entreprenör på den svenska landsbygden? 2019-12-06 Kulturgeografen Natasha Webster har intervjuat 40 kvinnor från olika delar av världen som driver företag i små orter i Sverige.
    • Forskare ska belysa näthat 2019-12-04 Näthat drabbar många, men få kränkningar anmäls och ännu färre går till åtal. Vad händer i det glappet? Fyra forskare från olika discipliner vill samarbeta för att förstå mer om näthat.
    • Singlar utan barn ny riskgrupp för fattigdom 2019-12-04 Risken att hamna i fattigdom har ökat lika mycket för singlar utan barn som för ensamstående föräldrar, visar en ny studie från SOFI. Forskarna kopplar ökningen till de restriktioner i arbetslöshetsförsäkringen som genomförts.

Universitetet i sociala medierUniversitetet på Facebook Universitetet på Instagram Universitetet på Linkedin Universitetet på Twitter Universitetet på YouTube