Forskningsnyheter

4. Forskning
  5. Forskningsnyheter
De globala målen

Våra forskare berättar om de globala målen

Forskare som arbetar med frågor kopplade till några av de 17 globala målen.

Våra bloggar och poddar

Man i fåtölj med hörlurar

Faktatillit

Bildpuff faktatillit

Forskningsnyheter

• Forskare ska belysa näthat 2019-12-04 Näthat drabbar många, men få kränkningar anmäls och ännu färre går till åtal. Vad händer i det glappet? Fyra forskare från olika discipliner vill samarbeta för att förstå mer om näthat.
    • Singlar utan barn ny riskgrupp för fattigdom 2019-12-04 Risken att hamna i fattigdom har ökat lika mycket för singlar utan barn som för ensamstående föräldrar, visar en ny studie från SOFI. Forskarna kopplar ökningen till de restriktioner i arbetslöshetsförsäkringen som genomförts.
    • Fyra forskare blir Wallenberg Fellows 2019-12-03 Fyra av universitetets forskare har utsetts till Wallenberg Academy Fellows 2019. De ska studera Vintergatans historia, energiomvandling i celler, gruppteorins roll för geometrin och långsiktiga effekter av villkorslösa bidrag till fattiga familjer i låginkomstländer.
    • Överlämnandet av boken gjordes till representanter för miljömyndigheterna i städerna Shanghai och Jiaxing. Åke Bergman längs fram till höger på bilden. Ny bok om svenskt-kinesiskt miljösamarbete 2019-12-03 Professor Åke Bergman har stått i spetsen för ett projekt om miljögifter i Yangtzeflodens delta. Nu har resultaten redovisats för miljömyndigheten i Shanghai.
    • Stressforskning och kultur i ny podd 2019-12-02 Är julstress ett folkhälsoproblem och vad är egentligen stress? Det är några ämnen i Stressforskningspodden. Varje avsnitt tar avstamp i en kulturyttring kopplad till det aktuella temat.

Universitetet i sociala medierUniversitetet på Facebook Universitetet på Instagram Universitetet på Linkedin Universitetet på Twitter Universitetet på YouTube