Forskningsnyheter

4. Forskning
  5. Forskningsnyheter
De globala målen

Möt forskare som arbetar med frågor kopplade till de globala målen

Forskningsnyheter

• Löser stora problem i livets små byggstenar 2020-05-26 Xiaodong Zou är problemlösaren som utvecklar metoder för hur världen kan undersökas på atomnivå.
    • Foto: Bo Williamsson/Mostphotos Ny bild av samisk mat historiskt – ren inte alltid på menyn 2020-05-26 Bilden av samisk kultur i historieforskningen är att den varit likriktad, utan influenser utifrån under århundraden. En ny avhandling i arkeologi om matkulturen i Sápmi ger en annan bild av samisk historia.
    • Nytt centrum för internationella relationer 2020-05-25 Nätverket för de internationella relationernas historia har nu ombildats till Hans Blix centrum för de internationella relationernas historia.
    • Så kan surfplattor användas i förskolan 2020-05-22 Innehållet i de digitala resurserna, hur de används och till vad, är viktigare än att diskutera skärmtid. Det menar forskaren Petra Petersen som i en avhandling undersökt de möjligheter surfplattan ger för att få barn delaktiga i förskolans aktiviteter.
    • Biologiska mångfaldens dag 22 maj 2020-05-20 FN har utsett den 22 maj till den internationella dagen för biologisk mångfald. Dagen är till för att uppmärksamma och öka medvetenheten om artrikedomens betydelse.

Universitetet i sociala medierUniversitetet på Facebook Universitetet på Instagram Universitetet på Linkedin Universitetet på Twitter Universitetet på YouTube