Forskningsnyheter

5. Forskningsnyheter
Bild på kaffekopp och texten Besök bildningsmagasinet Anekdot

Våra bloggar och poddar

Man i fåtölj med hörlurar

Faktatillit

Bildpuff faktatillit

Forskningsnyheter

• Höga betyg – men till vilken nytta? 2019-11-13 En ny avhandling i pedagogik ifrågasätter skolvalet och rådande utbildningssystem med betyg som urvalsgrund till gymnasieskolan. – Man ger eleverna en tro på något som är svårt att leva upp till, säger forskaren Eric Larsson.
    • En liten havsmus (rabbitfish) som fångats i ett myggnät. Foto: Benjamin L Jones. Fångar myggnät mot malaria fler fiskar än insekter? 2019-11-11 Myggnät avsedda för att stoppa malariamyggor används istället för fiske och kan förstöra tropiska kustekosystem visar en ny studie i Ambio.
    • Professor Christina Rudén har lett utredningen om riskerna med kemikalier. Foto: Jens Lasthein Hårdare tag mot kemikalieblandningar 2019-11-11 Under hela livet utsätts människor för komplexa blandningar av mer eller mindre farliga kemikalier. Hur påverkar det oss och vad bör göras? Professor Christina Rudén har överlämnat en rapport till regeringen.
    • Pher G. Andersson Ny upptäckt kan ge mer miljövänlig kemi 2019-11-07 Förenklade kemiska processer med mindre avfall och biprodukter. Det är möjliga fördelar av en ny upptäckt av forskare vid Stockholms universitet.
    • Vinnare av Stockholmspriset i kriminologi 2019-11-05 Stockholmspriset i kriminologi 2020 tilldelas Philip J. Cook och Franklin E. Zimring för evidensbaserade forskning kring vikten av vapenlagar.
    Blå platta med texten Nyhetsbrev
    Blå platta med text Pressrum
    Blå platta med text Experter vid universitetet
    Blå platta med text su.se/play