Forskning

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Stockholms universitet
  4. Forskning

Framstående forskning i en internationell miljö

Stockholms universitet är ett framstående forskningsuniversitet som kännetecknas av både grundforskning och tillämpad forskning inom humanvetenskap och naturvetenskap. Vår forskning leder fortlöpande till vetenskapliga genombrott som uppmärksammas över hela världen. Universitetets forskare ingår i Nobelkommittéer och nationella och internationella expertorgan.

Forskningsnyheter

  • Illustration: Stockholms universitet Wallenberg-anslag till forskning om aggression 2020-09-30 Hur styrs aggression i hjärnan och vilka metoder kan vi använda för att påverka den? Det ska Christian Broberger undersöka med hjälp av ett anslag från Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse.
  • Karin Dirke om vildsvinets historia 2020-09-30 Karin Dirke, docent i idéhistoria vid Institutionen för kultur och estetik, skriver i en ny artikel om det vilda i svinet och hur man genom historien argumenterat för vildsvinets vara eller inte i den svenska naturen.
  • Läsande flickor och läspolitik - en intervju med Sara Andersson 2020-09-30 Sara Andersson, doktorand på Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen, ger en intervju i samband med sin disputation med avhandlingen "Läsande flickor. Läspolitik och det genomlysta subjektet."  

Kommande disputationer

Doktorsavhandlingar upphängda på vägg. Foto: Ingmarie Andersson

Nyheter relaterade till coronaviruset

Coronarelaterad forskning vid SU. Mostphotos