Antagningsbesked

Besked om du är antagen eller inte får du på www.antagning.se. Kom ihåg att du måste svara på första antagningsbeskedet om du vill behålla din plats eller reservplats. Det gör du genom att logga in på ditt konto på antaging.se och lämna besked.

På andra antagningsbeskedet behöver du inte svara. Har du fått en plats på någon av våra utbildningar kommer du att få ett besked via mejl från oss med mer information om den utbildning du är antagen till och om hur du registrerar dig för att ta din plats i anspråk.

OBS: mejlet skickas till den e-postadress du har angivit på antaging.se, så se till att du använder en aktuell adress!

Mer information om antagningen samt viktiga datum för svarskrav hittar du här: viktiga datum
 

Du som är antagen och behörig

För att behålla din plats på den utbildning du är antagen till behöver du göra följande:

  • Tacka ja till din plats www.antagning.se senast 26/7.
  • Aktivera ditt universitetskonto. Om du inte redan har ett konto så skaffar du det via https://aktivera.su.se/. Observera att det kan dröja upp till 5 timmar från aktiveringen av universitetskontot till dess att du kan registrera dig.
  • Webbregistrera dig. Registrera dig gör du genom att logga in med ditt universitetskonto på Mina Studier via www.mitt.su.se  Webbregistreringsdatum anges i välkomstbrevet. Generella datum för webbregistreringen publiceras närmare Urval 2. Är du antagen till ett program med kurser som läses vid andra institutioner kan andra datum gälla, se välkomstbrevet. Om du inte kan registrera dig  så måste du höra av dig under registreringsperioden till kursens administratör på studieadmin@hsd.su.se för att kunna bli registrerad.

Obs! Om du missar att registrera dig under registreringsperioden eller inte meddelar oss innan periodens slut förlorar du din plats på kursen och får söka igen en senare termin!

Om du har problem lösenord/inloggning på ditt SU-konto, Mondo, och andra digitala tjänster kan du vända dig till Helpdesk.

 

Du som är antagen med villkor

För att behålla din plats på den utbildning du är antagen till behöver du göra följande:

  • Tacka ja till din plats på www.antagning.se senast 26/7.
  • Aktivera ditt universitetskonto. Om du inte redan har ett konto så skaffar du det via https://aktivera.su.se/. Observera att det kan dröja upp till 5 timmar från aktiveringen av universitetskontot till dess att du kan registrera dig.
  • Uppvisa att du uppfyller din behörighet senast det datum då utbildningen startar. Behörighetskraven finner du i kursplanen eller utbildningsplanen. Du kan söka fram den på planarkivet. När du uppfyller kraven meddelar du oss genom att mejla till studieadmin@hsd.su.se. Ange ditt namn, personnummer och kursen/programmet det gäller.

 Obs! Om du är antagen med villkor och missar att göra ovanstående förlorar du din möjlighet till plats på din utbildning! Har du frågor om behörigheten kan du kontakta oss på studieadmin@hsd.su.se.

 

Du som är reserv efter andra urvalet

För att behålla din reservplats på den utbildning du är reservantagen till behöver du göra följande:

  • Tackat ja till din reservplats www.antagning.se senast 26/7. Om du inte längre vill stå kvar som reserv kan du lämna återbud via antagning.se.
  • Invänta besked från oss. Vi börjar kalla reserver efter den ordinarie webbregistreringens sista dag. Vi har inget reservupprop på HSD. Om du blir erbjuden en plats kommer du att få en förfrågan från oss på den mejladress du har angivit på antagning.se. Har du inte fått något mejl från oss senast en vecka efter kursstart finns det inga platser kvar.

 

Sen anmälan

Sista anmälningsdag till höstterminen 2019 var den 15/4. Därefter stängdes anmälan.

De kurser och program där det kan finnas platser kvar efter första urvalet kommer att öppna igen för sen anmälan tidigast den 15 juli. Anmälan görs på www.antagning.se. Om du är behörig till de utbildningar du gjort en sen anmälan till rangordnas du efter den dag anmälan kom in. Observera att det kan dröja ända fram till utbildningens start innan du får besked.

 

Mondo/Athena

Mondo som snart ersätts av Athena är en kursplattform där kurslärare kommunicerar ut viktig information om kursens innehåll. Om Mondo eller Athena används i kursen får du tillgång till sidan efter kursregistrering. Länk till inloggning till Mondo och Athena finner du via Mitt universitet.

 

 

Kursinformation

Höstterminen 2019 (2019-09-02 – 2020-01-19)
Terminsdel A: Måndag 2/9
Terminsdel B: Torsdag 3/10
Terminsdel C: Måndag 4/11
Terminsdel D: Torsdag 5/12

Schema och kurslitteratur

För kurser som du läser vid denna institution hittar du viktig kursinnformation på våra kurshemsidor.

Har du blivit antagen till Ämneslärarprogrammet eller Kompletterande pedagogisk utbildning kommer du att ha en programintroduktion vid institutionen och därefter läsa den inledande kursen vid en annan institution. Kursinformation får du därför via välkomstmailet. 

Studiegången för programmen med kurssöverskt hittar du via programsidorna.

Har du frågor om kursens innehåll går det bra att kontakta kursansvarig lärare. Har du frågor om registrering, behörighet, schema, betygsrapportering och liknande kan du vända dig till kursens administratör på studieadmin@hsd.su.se.

 

Avbrott

Om du har registrerat dig men ångrar dig och inte avser att läsa kursen, kan du göra ett ”tidigt avbrott” senast 3 veckor efter kursstart. Du kan då söka kursen på nytt vid senare tillfälle. Anmälan om tidigt avbrott gör du själv på Mina studier via www.mitt.su.se med funktionen "Avbryt kurs”. Anmälan om avbrott senare än 3 veckor efter kursstart görs skriftligen till kursadministratören på studieadmin@hsd.su.se. Gör du avbrott senare än tre veckor efter kursstart kan du inte anmäla dig till kursen på nytt. Du får då istället höra av dig till kursadministratören för omregistrering, vilket kan ske i mån av plats.

 

Kontakt

För frågor om registrering, behörighet, schema, betygsrapportering och liknande kan du vända dig till kursens administratör på studieadmin@hsd.su.se.

Har du frågor om tillgodoräkning, studiegångar eller andra funderingar kring upplägget av dina studier kan du kontakta vår studievägledning. Titta gärna också på sidan för studieinformation där du finner svar på många frågor.