Examen

Examen

När du är klar med dina studier och vill ta ut en examen ska du ansöka om att få ett examensbevis. Du ansöker själv om examen och därefter prövas din ansökan mot gällande nationella och lokala examensregler.

Ansökan

Examensärenden sköts av examensgruppen vid Stockholms universitet. Handläggningstid för examen varierar över året och är mellan en till tre månader. Du ansöker själv om ditt examensbevis genom att skicka in en blankett till examensgruppen eller via Mina studier på webben.
Mer information om hur du ansöker om examensbevis

Examina om du studerat vid HSD

Den högre utbildningen delas in i tre nivåer: en grundnivå, en avancerad nivå och en forskarnivå. Om du läst vid HSD kommer du antagligen att ansöka om någon av följande examina: 

  • Examina på grundnivå
  • Examina på avancerad nivå
  • Examina på forskarnivå

Läs mer om nationella examensregler och lokala examensregler vid Stockholms universitet

Generella examina

De generella examina (kandidat-, magister-, och masterexamen) innehåller ett huvudområde, i vissa fall med en inriktning, som visar profilen i examen. På följande sida kan du läsa mer om generella examina på grund- och avancerad nivå: vanliga frågor och svar om examen.

Kontakt

Vid frågor som rör examen kontakta examensgruppen vid Stockholms universitet, www.su.se/utbildning/examen

Har du frågor som rör din utbildning som du läst vid HSD kontakta institutionens studievägledning via studievagledning@hsd.su.se.

Bokmärk och dela Tipsa

Kontakt

Studievägledare
E-post: studievagledning@hsd.su.se

Telefontid med våra två studievägledare

Tisdag kl. 10.30 - 11.30 och torsdag kl. 13.00 - 14.30. Tel: 08-674 7156
Tisdag kl. 13.30- 14.30. Tel: 08-1207 6511

Besök bokas via e-post eller telefon. Med anledning av coronaviruset bokar vi in telefonsamtal istället för fysiska möten. 

Studieadministratör
E-post: studieadmin@hsd.su.se

kurshemsidor förstasidan
Puff Kulturskoleklivet
Våra ämnen