Examen: Filosofie masterexamen
Utbildning: Masterprogram i globalisering, miljö och social förändring
Huvudområde: Geografi

Hur länge har du pluggat på Stockholms universitet?
– Två och ett halvt år. Jag kommer ursprungligen från London men flyttade till Stockholm för tre år sedan. 

Hur kom det sig att du valde masterprogrammet i globalisering, miljö och social förändring? 
– Jag har tidigare pluggat filosofi med inriktning politik och miljö på grundnivå och jag var också engagerad i olika aktivistgrupper. Under den här tiden väcktes en vilja att fördjupa mina kunskaper och utbildningen matchade mitt breda intresseområde. Eftersom jag inte hade någon tydligt utstakad karriär kändes det lockande att flytta till Stockholm (där jag hade varit tidigare och verkligen gillade) och plugga vid en institution som har ett gott ryckte även internationellt.

Vilka förväntningar hade du på utbildningen?  
– Jag föreställde mig att jag skulle sitta ensam i en stuga i skogen och plugga. Men det blev inte riktigt så. Om själva utbildningen visste jag att den täckte en stor ämnesbredd och jag hade tänkt att jag skulle fokusera på miljöfrågor, men mitt fokus gled med tiden över mer mot sociala frågor. Jag har nu en helt annan kunskapsbas och andra insikter än vad jag hade tänkt mig. 

Vad tyckte du om utbildningen? 
– Jag uppskattade verkligen de internationella aspekterna – seminarier är alltid mer intressanta när du får input från människor från olika delar av världen. Jag tilltalades också om bredden och att jag fick möjlighet att fördjupa mig i frågor jag var intresserad av.  

Du är nu doktorand på Kulturgeografiska institutionen. Berätta om din forskning! 
– Mina frågeställningar har utvecklats från en kurs jag läste när jag pluggade och som jag sedan fördjupade i min masteruppsats. Jag studerar hemlöshet från ett geografiskt perspektiv utifrån strategier om makt och styrning i moderna städer.

Vilka är dina förväntningar på forskarutbildningen? 
– Liksom när jag började läsa masterprogrammet vet jag inte exakt vad jag förväntar mig. Jag vet att jag har fått möjligheten att tillbringa de kommande åren med att undersöka frågor som intresserar mig vid en bra institution och att jag också kommer att undervisa studenter, vilket känns väldigt roligt. För mig är det ett tillräckligt bra mål. Jag har fortfarande ingen tioårsplan men så länge varje steg på vägen känns intressant och givande (och jag blir allt mer kvalificerad under tiden) kommer jag om tio år befinna mig på en position jag är nöjd med, oavsett om det är inom den akademiska världen eller i ett annat sammanhang.