Illustration: Anna-Maria Hällgren

Vad vet egentligen vetenskapen om hjärnan? Hur lär vi oss att prata och hur kan vi förstå hjärnforskning? Bildningspodden tar tempen på hjärnan tillsammans med Hatice Zora, forskare i lingvistik vid Stockholms universitet och Christian Broberger, professor i neurokemi vid Stockholms universitet. Samtalet modereras av Magnus Bremmer.

Samtalet är gratis och öppet för alla, boka plats för säker sittplats.

Om Bildningspodden

Bildningspodden bjuder varannan vecka på ett timslångt samtal om en historisk person, epok, idéströmning eller ett konstnärligt verk. Några av landets mest kunniga personer ger dig alltifrån den livsnödvändiga baskunskapen till den fördjupande överkursen.

Podcasten är en del av det digitala magasinet Anekdot som är ett samarbete mellan Humanistiska fakulteten vid Stockholms universitet och Kungliga Vitterhetsakademien med syfte att sprida humanistisk, akademisk kunskap till en bred allmänhet.

Om Publik & Vetenskap

Bildningspodden live: Om hjärnan är en del av programmet för Publik & Vetenskap, en samtalsserie som visar bredden av den humanvetenskapliga forskning som bedrivs vid Stockholms universitet. Samtalen är öppna för allmänheten och äger rum i Accelerators konsthall. Läs mer om vårens program.