Publik & Vetenskap samlar forskare från olika dicipliner inom Humanvetenskapliga området för att delta i samtal om frågor kopplade till vår samtid. Samtalen håller till i caféet på Accelerators konsthall och är gratis och öppna för alla.

Breda perspektiv som öppnar för frågor

Syftet med serien är att låta olika dicipliner mötas –forskare från alla tre fakulteter inom Humanvetenskapliga området kommer finnas representerade under seriens gång – och att öppna för frågor och fördjupande pespektiv snarare än att ge svar. Vårterminens program varvar traditionella panelsamtal med poddinspelningar och konstnärssamtal, med en gemensam nämnare att samtliga aktiviteter tar avstamp i Humanvetenskapliga områdets profilområden.

Först ut i programmet är Bildningspodden som spelar in ett avsnitt live inför publik på tema hjärnforskning. Medverkar gör bland annat Hatice Zora, forskare i lingvistik vid Stockholms universitet.

Senare under säsongen så reder forskare bland annat ut vad barnkonventionen egentligen innebär i praktiken och pratar om relationen mellan språk, makt och identitetsskapande.

Accelerator – en ny scen

Samtliga samtal äger rum i caféet i Stockholm universitets nya konsthall Accelerator.

– Att hålla till på konsthallen Accelerator har varit ett självklart val. Accelerators lokaler innebär en ny och funktionell scen på campus och förhoppningen är att samtalsserien drar dit både studenter och andra intresserade, menar Rebecca Röhlander, kommunikatör vid Områdeskansliet för humanvetenskap.

Läs mer om "Publik & Vetenskap"

Bildningspodden live: om hjärnforskning - boka plats för säker sittplats

Vill du tipsa om ett ämne, en forskare eller en frågeställning att lyfta i kommande program? Kontakta publikvetenskap@su.se