Ambitionen med denna utlysning är att erbjuda forskare inom det humanvetenskapliga området möjligheter att finansiera forsknings- och/eller utbildningsinsatser, där en eller flera externa icke-akademiska samverkansparter deltar, med upp till 300 000 kr

Medel kan sökas utifrån tre olika kategorier;

1: Medel för att utveckla ny forsknings- eller utbildningssamverkan med en eller flera externa parter. Ansökan ska innehålla:

•    En god idé underbyggd av en tydlig argumentation
•    En nätverksplan/plan för reellt innovativt samverkansarbete med en eller flera externa parter, inklusive en beskrivning av olika parters bidrag och deltagande samt tidsplan (maximalt 2 år)
•    En kortfattad och tydlig beskrivning av de förväntade resultaten och dess bidrag till samhället samt till Stockholms universitets samverkansuppdrag.

2:  Medel för att utveckla befintliga samverkansinitiativ (forsknings- eller utbildningssamverkan) som bedrivs vid Stockholms universitet. Ansökan ska innehålla:

•    En god idé underbyggd av en tydlig argumentation
•    En beskrivning av de olika parternas bidrag och deltagande i det pågående/genomförda projektet som ansökan baseras på samt tidsplan (maximalt 2 år)

3:  Medel som syftar till att skriva fram ansökningar om samverkansprojektmedel till externa finansiärer. Ansökan ska innehålla:

•    En tydlig och angelägen forskningsfråga
•    Tydlighet avseende vem/vilka de externa samverkansparterna är och en kort beskrivning av deras deltagande i projektet. En redovisning av vilken/vilka finansiärer ansökan avses skickas in till
•    En kortfattad beskrivning av projektet samt tidsplan (maximalt 1 år)

Här finner ni ett antal samverkansinitiativ som kan tjäna som exempel på projekt som Stockholms universitet bedriver.

Instruktioner

•    Ansökan om medel inom kategori 1 och 2 får omfatta maximalt  5 A4-sidor, exklusive CV och budget. Ansökan om medel inom kategori 3 får omfatta maximalt 2 A4-sidor

•    Till ansökningar om medel inom kategori 1 och 2 ska det fogas en projektbudget i spannet mellan 100 000 kr och 300 000 kr som tydligt redovisar hur medlen är tänkta att användas.

•    Till ansökningar om medel inom kategori 3 ska det fogas en projektbudget på maximalt 100 000 kr som tydligt redovisar hur medlen är tänkta att användas.

•    Lönemedel ska avse egentlig lönekostnad inkl. LKP. Inga ytterligare OH-påslag beviljas. I ansökan ska det framgå vem som ska arbeta med projektstödet/aktivitetsmedlen och vilken anställningsform denna person innehar.

•    Senast 6 månader efter projektavslut ska en resultatrapport skickas in till Områdesnämnden för humanvetenskap

Ansökan ska ställs till Områdesnämnden för Humanvetenskap och ska skickas in per e-post till registrator med uppgivande av dnr. SU FV-1629-20 i ämnesraden. Ansökan ska vara undertecknad av prefekt vid aktuell institution. Ansökan ska vara Områdeskansliet tillhanda senast den 31 augusti 2020. Besked om medelstilldelning lämnas senast den 25 september 2020.